Ősszel nehezebben megy az edzés? Segítünk, hogy lendületben maradj! (x)

Ősszel nehezebben megy az edzés? Segítünk, hogy lendületben maradj! (x)

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ősszel nehezebben megy az edzés? Segítünk, hogy lendületben maradj! (x)

A hűvös idő beköszöntével egyre kevesebben merészkednek ki futni vagy biciklizni, a legtöbben inkább a szoba melegét választják. Pedig a rendszeres mozgásra ilyenkor különösen nagy szükség van fittségünk és jó közérzetünk megőrzéséhez, arról nem is beszélve, hogy a betegségekkel szemben is sokkal ellenállóbb lesz a szervezetünk! Érthető, ha te sem lelkesedsz ilyenkor a kültéri sportolásért, de néhány apró motivációs eszköz segítségével könnyen visszaszerezheted a nyári lendületed!

Úgy tűnik, az idei évre búcsút mondhatunk a jó időnek. Egyre gyakrabban csökken 10 fok alá a hőmérséklet, így nem csoda, hogy a lakásban kialakított meleg kuckó sokkal hívogatóbb, mint az ilyenkor már hűvös és ködös park, ahol futni szoktál. Pedig fontos megőrizni a nyári aktív időszak lendületét, mert egy több hónapos kihagyás rosszabb közérzetben és plusz kilókban mutatkozhat meg!

Az ilyenkor szokásos alapfogásokon túl – mint a melegebb öltözet vagy a kiadós bemelegítés – néhány motivációs eszköz is segíthet, hogy mozgásban maradj.  Érdemes például napi vagy legalább heti rutinná tenni a sportolást, és ha van rá lehetőség, csapatban edzeni, hiszen a lelkesedés ragadós. Egy másik lehetőség, ha a nappalit edzőteremmé alakítod, és a négy fal között végzed el kedvenc gyakorlataidat. Ilyenkor fontos, hogy beilleszd a napirendedbe a mozgást, különben idővel alább marad a lelkesedés.

Extra motivációt jelenthet még egy frissen beszerzett, dizájnos sporteszköz is, vagy bármilyen újdonság, ami mozgásra sarkall. A fitten tartó kenyereiről és nassolnivalóiról ismert Abonett most épp ilyen aktivizáló nyereményekkel ösztönzi sportolásra vásárlóit.

Egy vadiúj edző szettben vagy a kedvenc lelkesítő zenéiddel felturbózott iPoddal máris kellemesebb az a néhány kör vagy ismétléssorozat! De szívesebben vállalkozunk egy túrára vagy kisebb kirándulásra, ha van strapabíró GoPro kameránk, amellyel megörökíthetjük az élményt. Az ilyen alkalmak változatosabbá teszik az edzésrutinod, amivel elkerülheted az őszi levertséget is.

Ne feledd: sokkal egyszerűbb mozgásban maradni, mint újra mozgásba lendülni!

Ha te is játszanál, irány az abonett.hu/nyeroformaban oldal!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!