Párkapcsolat / Szerelem

Benne vagyunk a TOP10-ben: ezekben az országokban a legmagasabb a válások aránya

Benne vagyunk a TOP10-ben: ezekben az országokban a legmagasabb a válások aránya

4. Csehország – válási arány 66%

Az Európa közepén fekvő Csehországban nemcsak Európában, de még a világon is az egyik legmagasabb, 66%-os válási arány jellemző. A teljes népességből a nők mintegy 13%-a és a férfiak 11%-a vált el Csehországban.

A felmérések alapján a partnerek eltérő gondolkodásmódja és gazdasági körülményei vezetnek ehhez a magas válási arányhoz. A későbbi gyermekelhelyezést tekintve az anyák 90%-a formál jogot a teljes gyermekfelügyeltre.

3. Magyarország – válási arány 67%

Csak egy százalékkal, de megelőztük Csehországot, így nem csak a TOP10-be, hanem a TOP3-ba is bekerültünk ezen a szomorú listán. Magyarországon továbbra is magas a házasság nélkül együtt élő, adott esetben családot is alapító párok számra.

A magazin is úgy látja, hogy a kormány ösztönzi az embereket a házasságkötésre, más kérdés, hogy a hivatalossá tett kapcsolatok milyen arányban maradnak hosszútávon is harmonikusak. 

2. Portugália – válási arány 68%

Az élmezőny tagjai meglehetősen közel állnak egymáshoz, hazánkat szintén egy százalékkal előzte meg Portugália, ahol a válások aránya 68%. Meg kell jegyezni, hogy Portugáliában a házasságkötések aránya egyidejűleg magas maradt, és akárcsak Magyarországon, úgy Portugáliában is az a javaslat, hogy a párok továbbra is ragaszkodjanak kapcsolatuk hitelessé tételéhez.

Bár alapvetően fejlett országról van szó, sokan élnek rossz körülmények között, és ezt jelölik meg gyakran válási okként: pénzügyi problémák mellett kevésbé toleránsak a párok egymással.

1. Belgium – válási arány 71%

Az abszolút toplistás Belgium lett, itt a házasságok csak kb. egyharmada marad fenn sikeresen. Az európai modernitás szimbólumaként említett ország a magazin szerint egyszerűen nem tudta stabilizálni a házasság intézményét, rendszerét, és alaposan újra kell gondolnia a továbbiakat a fenntarthatatlan állapot kezelésére. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást