5 dolog, amit sose várj el a férjedtől, mert teljesen irreális

5 dolog, amit sose várj el a férjedtől, mert teljesen irreális

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amit sose várj el a férjedtől, mert teljesen irreális

Azonban vannak bizonyos dolgok, amiket nem kérhetünk a férjünktől. Előfordul, hogy egy nő tudta nélkül vár el többet a párjától, mint amennyit lehet. Íme öt példa, ami irreális elvárás a férjekkel szemben.

1. Hogy kapcsolatotok minden pillanatára emlékezzen

A nők érzelemdúsabb teremtmények, mint a férfiak, így a megismerkedés pillanatától kezdve a kapcsolat minden fontosabb mozzanatára élénkebben emlékeznek. Míg te fel tudod idézni, hogy az eljegyzésetekkor milyen virágok nyíltak a parkban és hogyan álltak a nap sugarai, addig a férjed jó, ha a dátumra emlékszik.

Ez azonban nem azért van, mert nem érdekli a dolog, hanem pusztán azért, mert másképpen vannak „bekötve”, mint mi. A nők ugyanis bizonyítottan jobban fel tudják idézni az érzelmi emlékeket és ez a tulajdonság valószínűleg a gyereknevelésben van segítségünkre.

2. Hogy más ember legyen

Ha hosszabb ideje együtt vagytok, néha óhatatlanul felmerülhet benned a kérdés, hogy miért is mentél hozzá ehhez az emberhez? Azok a dolgok, amiket egykor annyira szerettél a másikban, egy idő után idegesíthetnek, és ez természetes dolog.

Ha a megismerkedéskor odavoltál azért, hogy milyen spontán és kiszámíthatatlan, feleségként az őrületbe kergethet, ha elkésik a vacsoráról, vagy az utolsó pillanatban variálja át a családi programot.

Pedig ez a két tulajdonság bizony többnyire együtt jár. Ilyenkor szintén a kommunikáció a kulcs, amikor higgadtan megbeszélitek, kinek mi a feladata és a személyes felelőssége. Ez konstruktívabb, mint az állandó számonkérés és veszekedés.

3. Hogy válasszon közted és az anyja között

Bármi legyen is a konfliktus az anyóssal, mindenképpen érdemes arra törekedned, hogy megoldjátok. Mégiscsak ő hozta világra és nevelte fel azt az embert, akit szeretsz.

Lehet, hogy a „kedves” mama követelőző és undok, de ha nyíltan háborúzol vele, az nemcsak kettőtök között mélyíti el a szakadékot, hanem a férjed és közéd is éket ver, azt pedig nem szabad hagynod.

Ha úgy érzed, a helyzet tarthatatlan, akkor se menj neki nyíltan az anyósodnak, hanem négyszemközt, nyugodt körülmények között próbáld meg megbeszélni a férjeddel.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást