Oroszlán a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Oroszlán a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Címlap / Életmód / Ezotéria / Oroszlán a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Oroszlánként népszerű, optimista ember vagy, akinek azért akadnak irigyei. Rosszabb napokon hajlamos lehetsz a hatalmaskodásra, és hiúságba, önzésbe csaphat át egyébként vonzó önbizalmad. De milyen vagy a szerelemben?

Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet, hogy megtudjuk mire számíthatnak a többi jegy szülötteitől, ha párkapcsolatról van szó. Ha Oroszlán vagy, ez a cikk neked szól.

Oroszlán – Kos

Vajon mi sülhet ki két ilyen tüzes jegy találkozásából? Nagyon kétesélyes a dolog: vagy imádjátok, vagy gyűlölitek, és az őrületbe kergetitek egymást.

Mivel hasonlít a felfogásotok, a hozzáállásotok, jó esély van rá, hogy működni fog a szerelmetek. Lelkesek, dinamikusak vagytok, de oroszlánként te még nagyobb kanállal habzsolod az életet, mint a kos, ráadásul egyértelműen nem adsz le domináns szerepedből, és kérdéses, hogy ő ezt tudja, vagy akarja-e tolerálni.

Ha igen, és nem zavarja, hogy neked nagyon fontos mások visszajelzése, akkor kifejezetten boldogok lehettek együtt.

Ellenkező esetben sok heves vita és összetűzés kíséri majd az életeteket, amit egyikőtök sem képes hosszútávon elviselni.

Oroszlán – Bika

Általában nagyon jól indul a bika és az oroszlán kapcsolata, de sajnos a legtöbb esetben nem marad tartós a boldogság.

A partnered csak ámul-bámul rajtad, az életviteleden, a felfogásodon, jó eséllyel teljesen lenyűgözöd. Igazi mázlistának érzi magát melletted, és folyton tanul a szerelemről az oldaladon.

Azonban idővel megjelennek a különbözőségeitek: te aktív, pörgős vagy, a bika viszont inkább otthonülős, nyugalomra vágyik. Mindezt úgy értékeled, hogy korlátozni próbál, vissza akar fogni, és ha valami, akkor ez szörnyen idegesít.

Az egészre rátesz egy lapáttal, hogy nagyon nem értetek egyet az anyagiakat illetően, ezért jó esély van rá, hogy a szerelmeteket megmérgezik a hétköznapi gondok.

Oroszlán – Ikrek

Jó csapatot alkottok, mert mindketten aktív jegyhez tartoztok. Szerettek utazni, világot látni, új emberekkel megismerkedni. A kapcsolatotok sem feltétlenül indul nehezen, mert az ikrek is kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezik, és gyorsan felismeri, hogyan kerülhet hozzád közel.

Két komoly problémával kell azonban szembenéznetek: az egyik a féltékenység, a másik a gyerekes viselkedésmód.

Az ikrek jó eséllyel sosem fog megkomolyodni teljesen, és ezért előfordulhat, hogy hosszútávon nem tudsz rá úgy tekinteni, mint a nagybetűs férfira.

Eközben mindkettőtöket féltékenységgel tölthet el, hogy ilyen sok ismerősötök, közeli barátotok van, különösen akkor, ha aktív életmódotoknak köszönhetően nem csak együtt, hanem külön-külön is sokat szórakoztok.

Oroszlán – Rák

Bár a vérmérsékletetek alaposan különbözik, nagyon jó csapatot alkothattok együtt. Te nagyvonalú vagy és határozott, ezeket a tulajdonságokat pedig szomjazza a rák – aki gondoskodással és törődéssel hálálkodik, te pedig ezt ugyancsak imádod.

Különösen büszke vagy, a kissé bizonytalan rák pedig egyenesen csodál téged, a hozzáállásodat, ez megint csak pluszpont nálad.

Irányító szerepedet szintén megtarthatod, a rák szinte kivétel nélkül be fog hódolni neked. Már csak az a kérdés, hogy ez zavarni fog-e téged, vagy ki tudod élvezni a vele járó előnyöket.

Ha nem, akkor sajnos az akár véget is vethet a kapcsolatotoknak, ezért akár tudatosan is érdemes lehet figyelned rá, hogy erősítsd a rák férfias, határozott vonásait – persze, csak ameddig kell!

Oroszlán – Oroszlán

Az azonos jegyek kapcsolata mindig erősen kétesélyes: vagy annyi előnyt tartogatnak a hasonlóságok, hogy minden csodásan fog működni, vagy görbe tükröt tartotok egymásnak, és a másik idegeire mentek majd. Ez rátok egyaránt igaz!

Csak sajnos ellenetek szól, hogy tűz jegyűek vagytok, szóval nem kifejezetten nyugodt jegynek számítotok.

Tudatosan, vagy tudat alatt is állandóan versenghettek egymással, túl nagy hangsúlyt fektethettek a külsőségekre az érzelmek és az őszinteség helyett.

Ezzel párhuzamosan könnyen megeshet, hogy hiúságotok és büszkeségetek gátat szab a szükséges bocsánatkéréseknek, és nem viselitek el, ha nem ti lehettek az uralkodó felek – szóval, az oroszlán-oroszlán kapcsolatra inkább a heves érzelmek és viták, mint a hosszú és boldog évek jellemzőek.

Oroszlán – Szűz

Érdekes párost alkothattok, de csak akkor, ha közelebbről is megismeritek egymást, amire nincs túl nagy esély.

Oroszlánként nagyon határozott vagy, szemben a szűzzel, aki bár analitikus személyiség, túlnyomó többségében visszafogott és megközelíthetetlen. Ez persze piszkálja a fantáziádat, és alakulhat úgy az életetek, hogy valahogy mégis járni kezdtek.

De mi lesz később? Rosszul fogod tolerálni a kritikákat, amikkel a szűz képtelen takarékoskodni. Tudat alatt irigyelni fogja fellépésedet, magabiztosságodat, és szeretné is utánozni (férfiként főleg), de óhatatlanul is háttérbe szorul melletted.

Emiatt gyakran illet negatív jelzőkkel és mintegy kiprovokálja a vitákat, amit te garantáltan nem fogsz eltűrni hosszútávon. A ti kapcsolatotok csak akkor működhet, ha a szűz visszavesz kritikus énjéből, te pedig felülkerekedsz a hiúságodon.

Oroszlán – Mérleg

Nem nagyon akad olyan jegy, aki ne jönne ki jól egy mérleggel, és ez alól te sem vagy kivétel. Könnyen és gyorsan egymásra hangolódtok, ugyanis csodálattal tölt el bennetek a másik különböző, de mégis egyedi személyisége.

Büszkék vagytok magatokra és egymásra, miközben a mérleg természetéből adódóan, te pedig elsősorban a külsőségek miatt törekszel a harmóniára. Emiatt nagyon jól működhet a ti kapcsolatotok, feltéve, hogy megtanulod, hogy a mérleg nagyon érzékeny lélek.

Kicsit vissza kell venned a vérmérsékletedből, hevességedből, és inkább a gyengédebb énedet kell elővenned, mert az sokkal jobban összepasszol a mérleg igényeivel.

Neki pedig ezzel párhuzamosan el kell fogadnia, hogy ami a szíveden, az a szádon, és a véleményed sosem a személye ellen szól. Ha ez sikerül, akkor remek párost alkothattok, mégpedig hosszútávon.

Oroszlán – Skorpió

Eget rengető és szívet tépő a ti szerelmetek, de általában a szenvedélyre, mint a szerelemre koncentrálódik.

Két nagyon erős jegy találkozik a ti kapcsolatotokban, és ezzel hosszú távon kis eséllyel tudtok bármit is kezdeni. Legfeljebb akkor lehet esélyetek, ha az aszcendenseitek és az egyéb bolygóállásaitok harmonizálnak egymással, különben nem tehettek semmit.

A skorpió mindent komolyan vesz, igazi munkamániás, te viszont játékos, könnyed vagy. Nem tudtok dűlőre jutni ezekben az alapvető ellentétekben, ráadásul egyéb dolgokkal sem szimpatizáltok a másik személyiségét illetően.

Az egészre rátesz egy lapáttal, hogy a skorpiótól semmi sem áll távolabb, mint a hízelgés, kedveskedés, miközben neked lételemed az elismerés… amit így kénytelen leszel valaki másnál keresni.

Oroszlán – Nyilas

Hasonló személyiséget sikerül bevonzanod egy nyilas partner személyében, mint amilyen te is vagy, ezért jól működhet a szerelmetek.

Habzsoljátok az életet, jellemző módon közös az életcélotok és a felfogásotok is szinte megegyezik.

Nem igazán van esélyetek arra, hogy ráuntok egymásra, egyszerűen azért, mert állandóan pörögnek a napjaitok. Mindig csináltok valamit, és mindig alkalmat találtok arra, hogy ápoljátok a szerelmeteket.

A nyilas jó érzékkel kedveskedik neked, dicsér, örömet okoz, te pedig nem vagy rest ezért nagyvonalúan hálásnak mutatkozni.

Élvezitek a számotokra megadatott életet, és még a munkában is megértitek egymást, feltéve, hogy a nyilas ebben is enged, és elfogadja, hogy te vagy a főnök, vagy legalább a döntéshozó.

Oroszlán – Bak

Nincs túl sok esély rá, hogy komolyabbra fordul köztetek a dolog, ugyanis nagyon különböztök.

Inspirálhat, hogy a bak távolságtartó és racionális, ezért meg akarod hódítani, és jó eséllyel tudsz is rá hatni a vonzerőddel.

Azonban hosszútávon az ellentétek könnyen kiütköznek, és téged valószínűleg idegesíteni fog a bak gyakran pesszimista felfogása, unalmasnak, kiszámíthatónak és laposnak fogod tartani.

Ő viszont nem bír lépést tartani veled és úgy vélheti, hogy túlságosan a külsőségeknek élsz, ráadásul szórod a pénzt, amit tényleg ki nem állhat.

Ez sok konfliktust teremthet köztetek, és nem biztos, hogy felül tudtok emelkedni rajtuk.

Oroszlán – Vízöntő

Bár nagyon érdekes párosítást alkottok, valójában működhet a kapcsolatotok. Ám ehhez áldozatokat kell hoznotok, mégpedig kölcsönösen.

A vízöntő egy megfoghatatlan, társadalmi normákkal szembemenő jegy, ami imponáló és vonzó a számodra.

A közös cél az, ami összekovácsolhat bennetek, hiszen mindkét jegynek a pozitív oldala az, hogy szeretné jobbá, elfogadhatóbbá tenni ezt a világot – csupán más-más eszközökkel dolgoztok.

Szerinted inkább az optimista felfogás, a tenni akarás a lényeg, a vízöntő viszont a racionalizmusban és a technikában hisz, ezért remekül kiegészítitek egymást.

Nektek nem is annyira a viszonnyal, mint a párkapcsolatig való eljutással szokott problémátok lenni, úgyhogy, ha a járást már kipiálhatjátok, leginkább csak a kitartásotokon és a toleranciátokon múlik minden.

Oroszlán – Halak

Meglehetősen viharos a ti kapcsolatotok, aminek az az oka, hogy te tűz jegyű vagy, a halak viszont víz – nem meglepő, ha nem juttok egyről a kettőre.

Jellemző lehet rátok a se veled, se nélküled kapcsolat, avagy állandóan szakítotok, majd újra összejöttök. Ennek sokszor az az oka, hogy személyisége miatt egyszerűen nem mindig tudod egyenlő rangú félnek tekinteni a halak jegyű embereket, legalábbis párkapcsolatban nem.

Ugyanakkor ő nagyon jól bánik az érzelmekkel, és el tud varázsolni, ami miatt nem tudsz ellenállni neki. Cserébe imponálod nagyvonalúságoddal, hozzáállásoddal, viszont az őrületbe kergeted azzal, hogy küzdenie kell a figyelmedért.

Bár próbálod ezt titkolni, azért ő nagyon is érzi. Szóval, jó eséllyel érzelmekkel, vitákkal, nagy szakításokkal és kibékülésekkel jár a ti kapcsolatotok, amíg egyikőtök végleg meg nem elégeli ezt a hercehurcát.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást