Stílus / Test

Örök üzenetű tetoválások, amiket sose fogsz megbánni

Örök üzenetű tetoválások, amiket sose fogsz megbánni

Manapság már egyáltalán nem kirívó, ha valaki tetováltat sőt, sokszor azon képedünk el, ha ismerőseink még semmilyen mintával, felirattal nem díszítették a bőrüket. Azonban éppen azért, mert ennyire elterjedt és elfogadott lett a tetoválás, sokan megbánják a meggondolatlan varratást… Gondold át ezeket, és sosem fogod úgy érezni, hogy nem kellett volna tetováltatnod!

Mindenképpen kösd valamihez, vagy valakihez

Ha egyetlenegy dolgot kellene kiemelnünk a listánkról, akkor az az lenne, hogy szóljon valamiről, vagy valakiről a tetoválásod. Sokan sorsdöntő felismerés, változtatás, vagy éppen esemény hatására tetováltatnak, esetleg olyan ember tiszteletére, aki nagyon közel áll a szívükhöz.

Amennyiben valóban komolyan megérintettek a történtek, vagy úgy érzed, ennek az adott személynek annyit köszönhetsz, amennyit senki másnak, akkor aligha bánhatod meg az elkészített tetoválásodat. Ez tehát az első és legfontosabb szempont, amit mérlegelned kell. Ennek nyomán jó eséllyel indulnak azok a minták, amik pl. elhunyt szeretteidre emlékeztetnek, közvetítik a hitedet, az életmódodat.

Bizonyos traumák után is érdemes lehet tetováltatni, ugyanis egy-egy minta, kép segíthet feldolgozni a történteket, és lezártnak tekinteni azokat – ugyanakkor az örök életre szóló tetoválás állandóan emlékeztet arra, mire kell odafigyelned.

Sokan pontosan azért tetováltatnak, hogy ne teljen el nap úgy, hogy ne gondoljanak a számukra fontos emberre, vagy éppen eseményre, hitrendszerre.

Örök üzenetű tetoválások, amiket sose fogsz megbánniEzzel némileg szembemegy, hogy nem minden esetben jó ötlet a friss emlékeket, változtatásokat megörökíteni a bőrödön. Biztos neked is van olyan ismerősöd, aki néhány hetes, vagy hónapos járás után egyen tetkót készített a szerelmével… Persze, tíz-húsz év után is tönkremehet egy kapcsolat, de míg a szeretett és elhunyt nagymamád emléke örökre olyan marad majd, mint egykor volt, addig nem biztos, hogy életed végéig szeretnél egy olyan tetoválást viselni, ami az exedre emlékeztet.

Ugyanez igaz a hittel, életmóddal kapcsolatos tetoválásokra. Ha számodra első a vallás, vagy hosszú évek óta éled az életedet úgy, ahogy egy azt egy általad szeretett istenség javasolta, akkor gyerünk, tetováltass! De attól, hogy szimpatizálsz pl. néhány buddhista nézettel, még nem feltétlenül alapvető, hogy lótuszt kell magadra varratnod.

Örök üzenetű tetoválások, amiket sose fogsz megbánniFeltétlenül terveztess magadnak

A lehető legrosszabb döntés cél és igények nélkül tetováltatni, tehát bemenni a szalonba és rábökni egy mintára. Sok helyen pont ezért már nem is tartanak ilyen jellegű könyveket, albumokat, már messze nem minden művész vállalja el a sablontetoválásokat. Egyszerűen azért, mert unalmasak, semmiről sem szólnak, de attól még életed végégig ott maradnak.

Ugyanez igaz a nonfiguratív mintákra. Ha jól sikerülnek, persze lehet díszítő funkciójuk, de az ember ízlése változik, és igen jó esély van rá, hogy ami most tetszik, az később nem fog. Gondolj csak a divatra! Egyik évben imádunk valamit, a másikban meg már fel sem tudjuk fogni, hogy vehettük fel… Tulajdonképpen ez igaz a tetoválásokra is, csakhogy a ruhákat könnyű kiszelektálni, a tetoválásokat viszont nagyon nehéz eltüntetni (de persze nem lehetetlen). A fentiekből is jól látszik, hogy nagyon célszerű saját tetoválást terveztetni.

A jó művész úgy alakítja a mintát, hogy az passzoljon az elvárásaidhoz, és a tested arányaihoz, a formáidhoz.

Ezen felül, ha szabadkezet adsz neki, akkor valószínűleg olyan ötletekkel is előrukkol, amik tetszeni fognak neked, ám magadtól nem jutottak volna eszedbe. Tény, hogy ez nem olcsó mulatság, legalábbis drágább, mintha egy kevésbé ügyes szakembertől kérnél valamilyen sablont. De gondolj arra, hány évig fogod viselni, és mennyi ideig kell majd szeretned azt a mintát – így máris másként fest a rá kiadott pénz!

Örök üzenetű tetoválások, amiket sose fogsz megbánni

Azért gondold át a helyét is…

Kicsit már közhelyes a megállapítás, de mégis igaz, hogy mennyire fontos a tetoválás helye. A mi generációnk körében már elterjedt ez a fajta testdíszítés, és ha mázlid van, olyan beosztásba kerülsz, ahol nem is lesz probléma a tetoválás. De sajnos senki nem lát előre, és azt sem tudhatjuk, hogy ami manapság hétköznapi, az tíz év múlva is az lesz-e. Ráadásul figyelembe kell venned, hogy míg számodra egyértelmű a tetoválásod jelentése, a készíttetésnek a miértje, addig ez nem feltétlenül igaz a körülötted élőkre.

Lehet bármennyire pozitív a tetoválásod, jelképezhet számodra sőt, az emberiség számára bármilyen fontos dolgot, nem biztos, hogy elsőre mindenkinek leesik a mondanivalója. Akár az is lehet, hogy félreértik… Egy szó, mint száz, ha van rá lehetőséged, olyan helyre tetováltass, amit elrejthetsz, ha úgy adódik, viszont megmutathatsz, ha szeretnél. Különösen elsőre!

Képek forrása: pexels.com, VitalikRadko/Depositphotos

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást