Így öregít és fiatalít a sminked. Trükkök profiktól

Így öregít és fiatalít a sminked. Trükkök profiktól

Címlap / Stílus / Arc / Így öregít és fiatalít a sminked. Trükkök profiktól

A smink egy eszköz ahhoz, hogy kiemeld természetes szépséged, de ha nem megfelelően használod, akár pont az ellenkezője is kisülhet a dologból, sőt, akár idősebbnek is tűnhetsz tőle a korodnál.

Épp ezért most összegyűjtöttem neked azokat a szabályokat, amikkel valóban előnyös sminket készíthetsz magadnak, és pont olyan ragyogóan szép és fiatal lehetsz, mint amilyen valójában vagy. Ígérem, nem lesz nehéz betartani őket, és a napi sminkrutinodba is tökéletesen illeszkedni fognak!

Az arc

Alapozás

Fiatalít: Fontos, hogy megfelelően kiválasztott alapozót használj. A kiválasztásnál figyelj, hogy bőrtípusodnak megfelelő legyen, és a legfontosabb, hogy bőrszíneddel pontosan megegyező alapozót válassz.

Öregít: Ha barnábbnak szeretnél tűnni, semmiképp se az alapozó színével próbáld elérni ezt, inkább tegyél fel egy kis bronzosítót. Sokszor találkozom azzal a hibával, hogy az arc és a nyak színe 2-3 árnyalattal eltér. Hidd el sokkal szebb, ha egységes színű az összkép, mintha az alapozásod maszkhatású és látványosan barna!

Korrektor

Fiatalít: A korrektort alapvetően a szem alatti karikák eltüntetésére használjuk, ezért fontos, hogy épp annyit tegyél fel belőle, ami elfedi ezeket (vagyis csak vékony rétegben)! Emellett figyelj a korrektor színének kiválasztására is, ez maximum 1-2 árnyalattal legyen világosabb, mint az arcod színe.

Öregít: Itt a baki, amivel már te is biztosan találkoztál, a „fordított pandaszem”, amikor a szem alatt 3-4 árnyalattal világosabb korrektor van, olyan sok mennyiségben, hogy beleül a karikákba, így pedig még jobban kihangsúlyozza őket.

Pirosítás

Fiatalít: Végtelen színű pirosító létezik és egyik sincs a tiltó listán, viszont arra ügyelj, hogy bármelyik színt is használod, keveset vigyél fel belőle (éppen csak érintsd arcodhoz), hogy természetes kipirosodott hatást érj el.

Öregít: A pirosítók árnyalataiból a rózsaszín az egyetlen, ami elég kevés embernek áll jól, ezért inkább csak akkor használd, ha rózsás színű bőröd van. Nagy hiba, hogyha ezt a színt nem megfelelő bőrszínre rakod, és erősen viszed fel, ezzel ugyanis nagyon természetellenes lesz a hatás. 

A szem

Satírozás

Fiatalít: Bármilyen színeket választasz is a szemhéjadra, mindig használj satírozó ecsetet, hogy a két szín (sötétebb és világosabb árnyalat) találkozásánál illetve a már felvitt szín körvonalánál, legyen meg egy szép átmenet (a satírozásról bővebben az egyik előző cikkemben is olvashatsz). Ha még nem érzed magad profinak a sminkelésben, ne használj erőteljes, sötét színeket, mert annál nehezebb dolgod lesz. Ehelyett válassz ki két egymáshoz közel álló világos színt, és azokat satírozd össze, ahogy a képen is látod.

Öregít: Ha felviszel egy színt, ne hagyd, hogy a körvonalai látszódjanak és erős, vonalas hatása maradjon a sminkednek.

Tusvonal

Fiatalít: A tusvonal egy fontos részlete a sminknek, feldobja az egészet, és kiemeli a szempillavonaladat. A precíz tusvonalat gyakorolni kell, türelemmel és odafigyeléssel meghúzni, hogy szép egyenes legyen. A végére húzz egy kis háromszöget, ettől cicásabb lesz a végeredmény. (Részletesebb leírást itt találsz, de a jövőben majd külön cikket is szeretnék szentelni a témának.)

Öregít: Ha nem figyelsz oda, a tusvonalad vastagabbra sikerülhet, mint ahogy azt szeretted volna, plusz hullámosság is válhat, ami elég esetlenül mutat. Ha úgy érzed, bizonytalan a technikád, inkább gyakorolj többet, de ne elégedj meg a félresikerült verzióval! A tusvonalról emellett még azt érdemes tudnod, hogy csak a felső szemhéjadra érdemes használni, mert a szemed alsó szempillavonalánál nagyon erős és vonalas hatást kelt, ami nem szép. 

A szemöldök

Fiatalít: A szemöldöködre használj szemöldökceruzát vagy szemöldök port (az utóbbival biztosra mész, mert könnyebb használni). Ha kihúzod szemöldököd, válassz azzal megegyező színű port, és használj egy ecsetet, amivel szép, íves vonalat tudsz húzni. Miután kihúztad, fogj egy szempilla fésűt és fésüld át vele szemöldököd, hogy kicsit enyhíts a vonalakon, és elérd a természetes hatást.

Öregít: Ne használj nagyon sötét színeket szemöldöködre, főleg ha világosabb színű a hajad. A formájánál ügyelj, hogy kövesd saját szemöldöködet. Igaz, hogy alapvetően a vastagabb szemöldök fiatalít (hiszen a gyerekek természetes szemöldökére emlékeztet) de ha túl vastagra, vagy „háztető” formájúra húzod a sajátodat, azzal csak természetellenesen fogsz kinézni.

A száj

Fiatalít: A rúzsod színének kiválasztásánál figyelj arra, hogy szemed, hajad, és a bőröd színéhez is passzoljon. Ha használsz rúzsecsetet a rúzsozáshoz, sokkal szebben és pontosabban tudod felvinni a festéket. Nagy divat például mostanában a matt rúzs! Ezt mindenképpen ajánlom neked, hiszen könnyebb is használni, tartósabb, és ha fényessé szeretnéd tenni szádat, egy réteg szájfénnyel még így is könnyen megoldhatod. Ha szeretnéd növelni picit ajkaid méretét (és nem csak szájfénnyel fokozni a dúsító hatást), használj szájceruzát és kontúrozz vele 1-2 mm-el a szád vonala körül. A szín persze a természetesség jegyében itt is fontos: az árnyalatok passzoljanak és sose válassz sötét kontúrt a világos rúzshoz!

Öregít:  A kihúzást ne vidd túlzásba, mert ha 1-2 mm-nél többet próbálsz csalni, annak természetellenes hatásra lesz. A rúzs felvitelét ne siesd el, mindenhova kerüljön belőle. Például figyelj arra, hogy a szád belső része is legyen kirúzsozva, különben olyan lesz mintha kopott rúzs lenne rajtad.

Termékek a fiatalító sminknél: 

  • Alapozó: MAC Studio Fix Fluid NC 37
  • Korrektor: MAC Mineralize Concealer
  • Púder: MAC Select Sheer Pressed NC40
  • Szemhéjtus: Peggy Sage Black Eyeliner
  • Szemhéj színek: HEAN 845, HEAN 851
  • Szempillaspirál: MAC Mineralize Multi Effect Lash
  • Szemöldökpor: Anastasia Beverly Hills
  • Pirosító: Naked Flushed
  • Rúzs: MAC Please Me (Matte)

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!