Az ősz színei a szemeden – Ragyogó alkalmi smink lépésről lépésre

Az ősz színei a szemeden – Ragyogó alkalmi smink lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / Az ősz színei a szemeden – Ragyogó alkalmi smink lépésről lépésre

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én egyszerűen imádom az ősz színeit! A sminkekben ilyenkor előkerülnek a barna szemhéjpúderek, a téglás színű pirosítók, a padlizsán és bordó árnyalatú rúzsok, én pedig egyszerűen alig tudok betelni velük! 🙂 Úgyhogy gyorsan készítettem is neked egy lépésről lépésre útmutatót, amiből ellesheted, hogyan készül egy igazi alkalmi, ősz inspirálta smink. 

Alapvető alapozás

A jó smink egyik legfontosabb kritériuma a tartósság!

Ahhoz, hogy a make-upod akár reggeltől estig kitartson, kell egy sminkalap, ezért első lépésként mindenképp vigyél fel egy vékony réteg korrektort a szemhéjadra.

Ügyelj rá, hogy miután ez felkerült, ne nyisd ki rögtön a szemedet, különben a korrektor meggyűlhet a mozgó szemhéjad ráncában. 

Helyette inkább válassz egy világos színt (lehet fényes, de matt is), és vidd fel a belső szemzugba, illetve a szemöldökcsont alá. 

Jó, ha tudod, hogy a világos szín kiemel, ezért ahová felviszed, az ki fog emelkedni az arcodból, előtérbe kerül. A belső szemzug és a szemöldökcsont hangsúlyozásával így a tekinteted sokkal nyitottabb, üdébb lesz, ami valljuk be, nagyon jól jön a hét vége felé közeledve, egy átmelózott munkahét után.

Egy kis csillogás!

Ezután a mozgó szemhéjra válassz ki egy rezes barnás színt, majd vidd fel a szemközépig és satírozd össze a szemzugban lévő világos színnel. 

Pont, ahogy a képen látod! 🙂

A fényes színek alkalmazása egyébként még jobban kiemeli a szemeket és kinyitja a tekintetet.

 

Forma és árnyék

Következő lépésként készíts elő egy sötétebb színt, és vidd fel a külső szemzugba (a szemed külső harmadába) a képen látható módon.

Ez lehet akár sötétbarna, bordó, fekete, vagy sötétzöld is, szóval nyugodtan alakítsd a kedvedhez és az outfitedhez a használt árnyalatokat!

Én egy sötét padlizsán lilát választottam, ami az egyik kedvenc őszi színem (plusz nagyon jól áll a barna, és zöld szeműeknek). 

Figyelj rá, hogy igazából ennél a lépésnél alakítod ki sminked formáját!

A modellemnek most egy cicás verziót készítettem, de nappali sminkként egy egyszerűbb, kerek kialakítás is nagyon jól néz ki.

Profi satírozás

El is érkeztünk a sminked egyik legfontosabb lépéséhez, a satírozáshoz!

Ahhoz, hogy természetes hatást érj el, törekedj arra, hogy a sminked ne maradjon vonalas, vagyis hogy a különböző árnyalatok tökéletesen egymásba simuljanak, és jól össze legyenek dolgozva egymással. 

Ehhez először is válassz egy olyan középárnyalatot, ami valahol az első, bronzos szemhéjfesték és a padlizsán lila szín között helyezkedik el, majd körkörös mozdulatokkal vidd fel oda, ahol az első két szín találkozik.  Ne aggódj, ez egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek először látszik, az egésznek csak a kitartás és egy jó minőségű ecset a titka! 🙂

Satírozáshoz mindenképpen olyan ecsetet ajánlok, ami eredeti, vagy kevert szőrű, az állati szőr ugyanis sokkal jobban felveszi a szemhéjfestéket, így könnyebben tudsz majd vele dolgozni.Válassz nagyobb fejű, de kevésbé tömött szőrű ecsetet, satírozáshoz nekem ez vált be a legjobban!

Ne hagyd ki az alsó pillasort!

Az alsó pillasor kiemelése teljessé teszi a sminkedet. 

Térj vissza a korábban választott sötét színhez, és egy kisebb fejű ecsettel vidd fel a szemed alsó részén a külső szemzugtól a belső szemzugig, vékony vonalban

Vigyázz, mert ha túl vastagra hagyod, az előnytelenül hathat!

Ezután a satírozott hatás eléréséhez fogj egy fültisztító pálcát és dolgozd el kicsit a vonalat

Cicás tusvonal

Azért imádom a tusvonalat, mert gyakorlatilag az összes sminket feldobja, és kiemeli a szempillák tövét, amitől sokkal hosszabbnak tűnnek a pillák

A tusvonal húzását a belső szemzugból kezdd egy nagyon vékony vonallal, és ahogy a külső szemzug felé haladsz, egyre vastagabbra húzd egészen a szem 1/3-ig, onnan pedig tartsd a meglévő a vastagságot.

Ha elértél a külső szemzughoz, akkor rajzolj egy kifelé nyújtott háromszöget, azaz egy kis cicafarkat, és töltsd ki a kontúrokat.

Mesés pillák, igéző tekintet

Az utolsó lépésnél tovább fokozzuk a drámai hatást! 🙂

Először is fekete szemceruzával húzd ki a szemed belső vízvonalát (ez a trükk tovább mélyíti a tekintetedet, és szexivé teszi a sminked), majd jöhet az elmaradhatatlan szempillaspirál!

Párosítsd sötét rúzzsal, vagy…

Ha elkészültél a szemsminkkel, a teljes lookot fejezd be a szemöldököd kiemelésével, egy őszies, barackos-bronzos arcpírrel és egy sötétebb, matt bordó rúzzsal

Persze ha úgy érzed, egy ilyen hangsúlyos száj nem illene hozzád, egy természetes nude színt is használhatsz. 

… válassz hozzá egy nude árnyalatot!

Ugye, hogy ezzel is remekül mutat?

Ha te is elkészítetted ezt a sminket és nekem is megmutatnád, lőj róla egy képet az Instán, és jelöld meg rajta a @bien.hu-t, vagy használd a #bienhu és a #bienita hashtageket! 🙂

Terméklista: 

  • Világos szín a belső szemzugban: Naked1 paletta, Virgin 
  • Rezes barna világos a mozgó szemhéjon: Naked1 paletta, Smog
  • Padlizsán lila a külső szemzugban: MAC Burgundy Times Nine paletta, Sketch
  • Középárnyalat satírozáshoz: Naked1 paletta, Buck 
  • Fekete tus: Peggy Sage Liquid Eyeliner
  • Fekete szemceruza: Douglas Black Eye Pencil
  • Fekete szempillaspirál: MAC Mineralize Multi-Effect Lash
  • Matt bordó rúzs: H&M Velvet Lip Cream, Dare Me
  • Nude rúzs: MAC Matte Lipstick, Kinda Sexy)

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!