Unod a hajad? 9 ordító jel, hogy mielőbb frizurát kell változtatnod

Unod a hajad? 9 ordító jel, hogy mielőbb frizurát kell változtatnod

Címlap / Stílus / Haj / Unod a hajad? 9 ordító jel, hogy mielőbb frizurát kell változtatnod

A hajad csak úgy „ott van” a fejeden

A hajad nincs formára vágatva, a teteje le van lapulva, oldalán terjedelmes, és többé nem hangsúlyozza ki előnyös vonásaidat. Ha neked is ismerős ez a helyzet, akkor sürgősen változtatnod kell! A legjobb ha levágatod, hogy formája legyen, majd minden mosás után úgy szárítod, göndöríted, egyenesíted, hogy jól álljon az arcodhoz.

Az osztálytalálkozókon mindig megkapod, hogy „kicsit sem változtál”

Lehet, hogy visszagondolva nincs olyan messze az érettségi, de ha az azóta eltelt években tényleg semmit sem változtattál a frizurádon, akkor érdemes elgondolkodnod egy kis újításonInspirálódj képgalériákból, nézz szét a legújabb trend cikkeink között, vagy egyszerűen kérd ki egy tehetséges fodrász véleményét. Sokszor rengeteget jelent, ha új formát vágatsz és esetleg új árnyalatra fested a hajadat, sőt, még az önbizalmadat is növelheti!

Nem kapsz bókokat a frizurádra

Ez az egyszerű észrevétel sokat elárul!

A világosított tincseid sokkal feltűnőbbek, mint a hajad alapszíne

Ez azt jelenti, hogy a melírozott tincseid túl hangsúlyos színűek és természetellenes hatást keltenek. A megoldás ilyenkor az, hogy fesd egyszínűre (alapszínre) az egészet, vagy kérd meg a fodrászodat, hogy a melír csíkokat színezze át egy kicsit. Ettől nem kell félned, mert egyes kiszőkített tincsek festés után is valamelyest láthatók maradnak, a pár árnyalattal világosabb tincsek sokkal természetesebb fényt adnak frizurádnak.

A stílusod változik, a frizura marad

Ha a divatról van szó, szívesen próbálsz ki új dolgokat, a frizurád viszont nem követi ezeket a változásokat? Ha eddig mindig visszariadtál ezektől a dolgoktól, akkor itt az idő, hogy összeszedd a bátorságodat, és a stílusodat ne csak részben, hanem tetőtől talpig megújítsd!

A hajvégeid szárazak, élettelenek

A megoldás ilyenkor csak az olló lehet. Ezt viszont nem szabad sajnálni, hiszen lehet, hogy pár centivel rövidebb lesz a hajad, a frissítő vágás után viszont sokkal élettel telibbek hat majd, így te is büszkébben viselheted!

Naponta több mint 20 percet foglalkozol a hajaddal 

Ha ilyen sokáig tart a napi hajrutin, akkor szinte biztos, hogy a frizurádnak nincs megfelelő formája. Gyors javítás: látogass el a fodrászodhoz, és kérd meg, hogy javítson fürtjeid formáján. Ha pedig az időd nagy részét egyenesítéssel töltöd, érdemes lehet elgondolkodnod egy keratinos kezelésen

Ha a fodrászod már meg sem kérdezi, milyen frizurát szeretnél

Úgy hangzik, mintha te is és a fodrászod is unnátok már a frizurádat, szóval megérett az idő a változásra! Kezdhetsz például egy egyszerű vágással, hogy formája legyen. Ez után következhet a szín változtatása és a megfelelő szárítás. Válassz olyan frizurát, amit te magad is könnyen megrendezhetsz nap mint nap!

Legtöbbször copfban vagy szoros kontyban hordod a hajad

Biztosan nem véletlen, hogy mostanában nem szívesen engeded ki a hajadat! Ennek oka egyrészről a praktikum lehet (itt azért muszáj megjegyeznünk, hogy ha neked ez a No. 1. szempont, akkor egy rövid frizurán is érdemes lehet elgondolkodnod), de az is, hogy már nagyon unod, hogy a hajad formátlan, kezelhetetlen. 

És ugye tudod, hogy ilyenkor mi a teendő?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást