4 dolog, amit soha, de soha ne süss öntöttvas edényben

4 dolog, amit soha, de soha ne süss öntöttvas edényben

Címlap / Otthon / Háztartás / 4 dolog, amit soha, de soha ne süss öntöttvas edényben / 2. oldal

Az öntöttvas serpenyők és lábasok strapabírók ugyan, de azért a megannyi előny mellett akadnak hátrányai is egy ilyen edénynek. Van, amit jobb, ha sosem főzöl vagy sütsz meg benne!

Kényes, omlós halak

Az öntöttvas serpenyő híres arról, hogy jól megtartja magában a hőt, ami szuper választás például egy isteni steak elkészítésére. De ez a tulajdonsága kevésbé előnyös, ha kényesebb ételt, például könnyedén szétmálló halat sütnél benne.

Ezek az ételek nagyon hamar szétesnek, ha nem megfelelő számukra a hőmérséklet, márpedig az öntöttvas serpenyőben erre elég nagy az esély. Még a nehezebb halak is, mint a lazac, hajlamosak leragadni az aljára, így ezeket jobb rozsda- és tapadásmentes acél serpenyőben elkészíteni.

Plusz egy infó

Sose tárold túl sokáig az elkészített ételt az öntöttvas serpenyőben vagy lábasban! Persze kényelmes lehet egy időre a tűzhelyen hagyni, és a nap végén elmosni. Ahhoz, hogy megóvd a felületét, és továbbra is gond nélkül használni tudd, fontos minél hamarabb letisztítani.

Ha órákig áll benne az étel, a savak elkezdik szép lassan lebontani a külső rétegét.

Ha pedig ebben rakod el a kész kaját a hűtőbe egy-két napra, még nagyobb rá az esély. Szintén fontos, hogy az öntöttvas edényeket nem szabad sokáig beáztatva a mosogatóban hagyni, hiszen ezek akkor tudnak hosszú távon is karcmentesek maradni, ha (használaton kívül) mindig szárazon tartod őket.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»