Önmagad árnyéka vagy? Így rázd fel magad és nyújtsd a maximumot

Önmagad árnyéka vagy? Így rázd fel magad és nyújtsd a maximumot

Címlap / Életmód / Egészség / Önmagad árnyéka vagy? Így rázd fel magad és nyújtsd a maximumot

Néha az a legnehezebb, hogy saját határainkat átlépve cselekedjünk és hozzuk ki magunkból a maximumot. De miért olyan nehéz ezt megtennünk és miért nem cselekszünk, ha érezzünk, hogy erre van szükségünk ahhoz, hogy a maximumot nyújtsuk?

A legfontosabb az önbecsülés

Ha nincs önbecsülésed, akkor soha nem fog sikerülni az, amit eltervezel és szeretnél megvalósítani. Könnyen kiderítheted, hogy neked milyen az önbecsülésed, csak tedd fel magadnak a kérdést: Mit teszel akkor, ha mindenki azt mondja neked, hogy nem vagy rá képes?

Elhiszed nekik és inkább beletörődsz a ténybe, hogy te tényleg kevés vagy az álmaidhoz, vagy megmutatod az összes kétkedőnek, hogy mire vagy képes.

Ez utóbbihoz bátorság kell, mert nem biztos, hogy minden simán megy majd, de, ha keményen dolgozol, akkor bármit elérhetsz!

Fogadd el a változást

Az élet folyamatos változás. Akit ma szeretsz, azt lehet, hogy évek múltán már nem fogod, a munkád, ami most az életed, lehet, hogy idővel csak felesleges időpazarlás lesz számodra.

Fogadd el, hogy az állandóság nem létezik és máris könnyebben tudsz majd mindent feldolgozni.

Ne ragaszkodj olyan dolgokhoz, melyek már nem a te érdekeidet szolgálják és csak megszokásból vannak jelen az életedben. A változás fájdalmas, de hidd el, hogy nélküle nincs fejlődés és előrelépés, szóval merj változtatni!

Ne érdekeljen mások véleménye!

Ne foglalkozz azzal, hogy XY mit gondol, vagy mond rólad, mert az csak rá tartozik. Nap végén úgyis csak egy emberrel kell elszámolnod, az pedig te vagy.

Az emberek irigyek, főleg akkor, ha látják rajtad, hogy boldog, sikeres ember vagy.

Éppen ezért, ha elhatározod, hogy boldog ember leszel, akkor gyakran fogsz találkozni olyanokkal, akik mindent megtesznek azért, hogy másként érezd magad. Ne törődj velük, egyedül csak te számítasz.

Elég a panaszkodásból!

Fejezd be a panaszkodást és sopánkodást! Mégis hova vezethet? Ezzel csak azt éred el, hogy rossz hangulatban teljenek a napjaid és egy idő után mindenki kerülni fog téged. De ezzel együtt neked is jogod van hozzá, hogy elkerüld az ilyen embereket.

Egyszerűen mondj nemet rájuk. Ha legközelebb az egyik kolléganőd éppen arról panaszkodik, hogy milyen szörnyű a munkája és a magánélete is romokban hever, akkor hallgasd meg és mondj számára valami biztatót, amitől újra boldognak érezheti magát.

Az is lehet, hogy ez nem működik és tiszta bolondnak néz majd téged, de jogod van kerülni a társaságát és olyan emberekkel beszélgetni, akik hasonlóképpen gondolkoznak, mint te.

 

Korlátok csak a fejedben léteznek

Ha elhatároztad, hogy szeretnél boldog lenni és ezzel egyidejűleg gazdag is, akkor hajrá, válj azzá! Ne engedd, hogy elhitessék veled, hogy a kettő nem fér meg egymás mellett.

Csak meg kell találnod azt a valamit, amiben igazán jó vagy, amit örömmel csinálsz és rá kell jönnöd, hogy miként tudnál belőle profitálni. Amint elkezdesz keményen dolgozni a céljaidon, az eredmény is jön majd.

Légy türelmes

Minden nem fog egyből az öledbe pottyanni. Lesznek jobb és nehezebb időszakok az életedben, de ez is csak a te javadat szolgálja, még, ha most nem is így látod.

A türelem az egyik legfontosabb tulajdonság, mert könnyen megmutatja, hogy mennyire tudsz boldog és motivált maradni akkor, amikor még nincs előtted a várva várt eredmény. Légy kitartó és nem marad el a jutalmad!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!