Oltottak is halnak bele a Covidba, de ez nem jelenti, hogy nem működik az oltás

Oltottak is halnak bele a Covidba, de ez nem jelenti, hogy nem működik az oltás

Címlap / Hírek / Oltottak is halnak bele a Covidba, de ez nem jelenti, hogy nem működik az oltás / 2. oldal

Kinél lehet súlyosabb a betegség lefolyása?

Wen megjegyezte, hogy bizonyos embereknél súlyosabbak lehetnek a Covid-19 fertőzés következményei, még akkor is, ha oltva vannak. „Tudjuk, hogy az idősebb és alapbetegségben szenvedő egyének nagyobb valószínűséggel szenvednek súlyosabb lefolyású betegséget és halnak meg áttöréses fertőzések következtében. Különösen veszélyeztetettek azok, akik immunhiányosak. A myeloma multiplex miatt ebbe a kategóriába sorolná Powell tábornokot, és idősebb kora is növeli a kockázati szintet.” Wen szerint éppen ez az egyik oka annak, hogy a különösen magas kockázati csoportba tartozóknak erősen indokolt a harmadik, emlékeztető oltás felvétele.

Dr. Wen a CNN-nek azt is elmondta, fontos lenne, hogy az oltásszkeptikusok is mielőbb megkapják a vakcinát, mert minél többen vagyunk beoltva, annál kisebb az esélye a megfertőződésnek, így annak is, hogy valaki – oltással vagy oltás nélkül – megbetegszik. És ha az oltás nem is jelent minden kétséget kizáró garanciát, mondja a szakember, még így is érdemes élni vele:

„Tegyük fel, hogy valakinek szívbetegsége van. Vannak gyógyszerek a szívbetegségek kezelésére, de ezek nem 100%-ban hatékonyak – semmi sem az. Az, hogy vannak, akik ezzel a betegséggel súlyos állapotba, akár kórházba is kerülnek, még nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem is érdemes a gyógyszereket beszedni” – magyarázta Wen.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • szemiramis
  2021.11.03., 11:44

  jó nagy hazugság

  Válasz
 • Miki
  2021.11.03., 12:41

  de pontosan azt jelenti..lóf..szt se ér az oltásotok..sőt ha egy embert se oltottatok volna be már nem lenne semmi baj idióta banda..de a pénz az kell az a lényeg nem az ember ez hatalmas üzlet nektek mocsok naracsos b zik

  Válasz

Írj egy hozzászólást