Oltottak is halnak bele a Covidba, de ez nem jelenti, hogy nem működik az oltás

Oltottak is halnak bele a Covidba, de ez nem jelenti, hogy nem működik az oltás

Címlap / Hírek / Oltottak is halnak bele a Covidba, de ez nem jelenti, hogy nem működik az oltás

Az itthoni helyzetről dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta: az oltottak esetében sokkal kisebb az esély arra, hogy súlyosan megbetegedjenek, azonban a 70 és 80 év fölöttiek, különösen ha valamilyen alapbetegségük is van, oltás mellett is megfertőződhetnek, adott esetben kórházba kerülhetnek.

A rektor hozzátette: 60 év alatt „extrém ritka”, hogy valaki két oltás mellett is kórházba kerül a Covid-19 miatt, négy egyetem adatai alapján pedig egyetlen olyan személy sincs, aki fiatalon, két oltással lélegeztetőgépre került volna.

A CNN dr. Leana Wen orvosi elemzőt kérdezte a témával kapcsolatban nem sokkal az után, hogy Colin Powell volt amerikai külügyminiszter a fertőzés következtében elhunyt. Az egykori miniszter családja bejelentette, hogy teljesen Powell teljesen oltott volt. A 84 éves férfi ugyanakkor myeloma multiplexben, vérrákban szenvedett.

PixelsEffect/istockphoto.com

„A tudománnyal kell kezdenünk, és azzal, amit a kutatás mutat” – kezdte válaszát dr. Wen. „A Covid-19 elleni védőoltások rendkívül hatékonyak a betegségek és különösen a súlyos betegségek megelőzésében. Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának legfrissebb adatai azt mutatják, hogy hatszorosára csökkentik a Covid-19-pozitív tesztek, és 11-szeresére a halálozás valószínűségét.”

Ez azt jelenti, hogy annak, aki be van oltva, hatszor kisebb az esélye a Covid-19-re, mint annak, aki nem oltott.

És 11-szer kisebb valószínűséggel hal meg Covid-19-ben, mint egy be nem oltott személy. Ez tényleg kiváló. „A Covid-19 elleni védőoltások azonban nem védenek meg 100%-ban” – teszi hozzá. „Egyetlen vakcina sem, ahogyan valószínűleg egyetlen orvosi kezelés sem 100%-ban hatékony. Ez nem jelenti azt, hogy az oltás nem működik, vagy hogy nem kellene felvenned.”

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • szemiramis
  2021.11.03., 11:44

  jó nagy hazugság

  Válasz
 • Miki
  2021.11.03., 12:41

  de pontosan azt jelenti..lóf..szt se ér az oltásotok..sőt ha egy embert se oltottatok volna be már nem lenne semmi baj idióta banda..de a pénz az kell az a lényeg nem az ember ez hatalmas üzlet nektek mocsok naracsos b zik

  Válasz

Írj egy hozzászólást