Ez az, amit az olasz férfiak taníthatnának a magyaroknak

Ez az, amit az olasz férfiak taníthatnának a magyaroknak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez az, amit az olasz férfiak taníthatnának a magyaroknak

Olaszország mindig is az egyik kedvenc helyem lesz a Földön és nem csak a pizza miatt. Minden nőnek kötelező jelleggel írnék fel évente néhány olasz napot önbizalomnövelés céljából. Aki márt járt itt, az tudja, hogy az olasz férfiak csábítása semmihez sem hasonlítható.

Az olasz vonzerő

Vannak, akik már kissé túlzónak tartják az olasz férfiak udvarlását, de szerintem lenyűgöző az a rengeteg bátorság, ami bennük van. Nem félnek a visszautasítástól, szerintem jóformán azt sem tudják, hogy mi az.

Velük született dolog a női nem imádata és ennek kifejezése.

Szerintem egyébként ezt kifejezetten romantikus módon teszik és egyáltalán nem közönségesek, vagy udvariatlanok. Első tapasztalásra talán túl közvetlenek, de utána már-már igényli az ember a sok „bella” kiáltásokat. És bár hiú ábrándokat ne kergessünk velük kapcsolatban, pár napra minden nőnek jót tesz ebben részesülni.

Olasz vs. magyar férfiak

A legszembetűnőbb különbség közöttük az a bátorságuk és a nőkhöz való hozzáállásuk. Az olaszok mindamellett, hogy szeretnek és tudnak is udvarolni, tisztelik a nőket és azt éreztem, hogy sokkal kevésbé állítják őket elvárások elé. Üdítő látvány volt nem a társadalmi elvárások szerint működő párokat látni az utcán, mert látszódott rajtuk, hogy nem a külsőségek dominálnak a kapcsolatukban.

Az olasz férfiak jóval elfogadóbbak és mindent megtesznek azért, hogy egy nő igazi nőnek érezhesse magát.

Nem indulna jobban a nap, ha savanyú tekintetek helyett itthon is néhány kedves szót kapnánk a férfiaktól az utcán, vagy a munkahelyünkön? Ezzel szemben a magyar férfiak arcán inkább kritikus pillantásokat és félénkséget látok, amitől aztán a nők is kellőképpen befeszülnek.

wundervisuals/istockphoto.com

Olasz tanítások

Olasz utazásaim során megfogalmazódott bennem, hogy melyek azok a dolgok, amiket az ottaniak taníthatnának a magyar férfiaknak:

1. tanítás: Légy bátor!

Mert mégis mi veszítenivalója lehetne, ha kicsit bátrabban, közvetlenebbül közeledne egy férfi a nőhöz? Nem kell közönségesnek, kellemetlennek, vagy alpárinak lennie, csak közlékenyebbnek. Az olasz férfiakban lenyűgöző a bátorságuk és bár biztosan tudják, hogy az összes leszólított nőnél nem aratnak majd sikert, mégis mindenkire mosolyognak és tudatják velük, ha tetszetős a látvány. Ebből a bátorságból bátran meríthetnének a magyar férfiak is, hiszen mi is sokkal jobban szeretjük a vagány, picit rámenős pasikat, akik mernek hódítani. Utána már persze mi is adhatunk visszajelzést, de a kezdeti varázslatot jó, ha megadják nekünk.

2. tanítás: Bókolj!

Bókokból soha nem lehet elég és nekem az a tapasztalatom, hogy a magyar pasik sokkal jobban szeretnek kapni, mint adni bókok terén is. Na, ezzel szemben az olaszok egyáltalán nem így működnek, reggeltől estig képesek elhalmozni a nőket bókokkal. Értsd úgy, ha megtetszel egy olasznak, akkor nem vár a tökéletes alkalomra, egyszerűen csak odamegy hozzád az utcán és közli veled, hogy mennyire tetszel neki. 

3. tanítás: Mosolyogj!

Számomra nincs annál kiábrándítóbb, mikor egy férfi folyamatosan savanyú arcát nézhetem. Nem kell a nap minden pillanatában fogsort villantani, de egy mosoly megszépíthet akár egy nehéz napot is. Olaszországban a mosoly a mindennapok része, a járókelők is előszeretettel dobálják egymásnak, teljesen ismeretlenül is. Itthon, ha rámosolyogsz egy idegenre, inkább furcsán és értetlenül néz vissza rád, mert nem tudjuk jól kezelni a közeledést. Üdítő lenne egy olyan világban élni, ahol ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

4. tanítás: Szerezd meg a nőt!

Mi nők, bár szeretjük a sármos férfiakat, egy vibráló személyiség mindent felül tud írni és még egy számunkra kevésbé tetszetős férfit is elképesztően gyönyörűvé varázsol. Az olaszok nem tétlenkednek sokat és, ha úgy érzik, mindent megtesznek azért, hogy megszerezzék maguknak a nőt. Ha kell, egész nap bókokkal és kedves gesztusokkal halmozzák el, valósággal rajonganak értünk. Ezzel szemben itthon nem akarnak túl sok energiát áldozni az udvarlásra (tisztelet a kivételnek!), hiszen úgyis jön majd más. Márpedig, ha akarsz valakit, azért küzdeni kell, ezt pontosan tudják az olasz pasik is.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!