Őket érdemes követni, ha szeretnéd eltanulni a környezettudatos életmódot

Őket érdemes követni, ha szeretnéd eltanulni a környezettudatos életmódot

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Őket érdemes követni, ha szeretnéd eltanulni a környezettudatos életmódot

Ma már az influenszer szó szinte szitokszónak számít a sok kiüresedett, reklámcélból működő profil miatt – pedig lehet a közösségi média felületeit jóra is használni, és úgy befolyásolni a követőket és feliratkozókat, hogy valamilyen értéket is átadunk közben. Az alábbi influenszerek pontosan ilyenek: olyan életmódra nevelnek, amivel te is környezettudatosabb lehetsz.

Going Zero Waste

A blogger-influenszer azt vallja, hogy nem kell nagy dolgokban keresni az életmódváltást: már magában az, ha viszed magaddal a saját edényeidet, nem kérsz szívószálat, vagy nem veszel zacskót a gyümölcsökhöz, óriási változásokat hozhat.

Instagramján tippeket és trükköket oszt meg, és megmutatja, hogy a hulladékmentességnek nem kell arról szólnia, hogy felfordul az ember egész élete.

Első ránézésre egy trendi influenszer – aztán utána jön csak rá az ember, hogy valójában mit is képvisel a felületein.

Az insta profilját itt nézheted meg!

Trash is for Tossers

Kétségkívül ő az egyik legnépszerűbb környezettudatos influenszer, részben azért, mert az Instagramja is jól mutatja: lehet divatosan, csinosan, letisztultan is csinálni ezt az egész hulladékmentességet és zöld életmódot.

A közösségi felületeire egyszerűen jó ránézni, és tanulni is lehet belőlük – például azt, hogy hogyan kell zöldségeket nevelni az ember saját kertjében, vagy hogyan kell minél kevesebb hulladékot felhasználva főzni.

Az insta profilját itt nézheted meg!

Zerowastehome

Bea Johnson gyakorlatilag a hulladékmentesség mozgalmának anyja, ő már akkor ezzel foglalkozott, amikor nem volt ennyire trendi környezettudatosnak lenni.

Nemcsak Instagramon lehet elérni, könyvet is írt már, amit 26 nyelvre lefordítottak.

Ő a hulladékmentesség alfája és omegája, ha szeretnéd elkezdeni ezt az életmódot, nála keresve sem találsz jobb kiindulópontot.

Az insta profilját itt nézheted meg!

Rob Greenfield

A környezettudatosság témakörében lényegesen több a férfi influenszer, mint a divatban vagy a szépségápolásban, Rob Greenfield is ilyen.

Greenfield jelenlegi projektje például az, hogy egy éven keresztül mindent, amit eszik, saját maga termesszen meg.

De aki nem akar ennyire durva életmódváltást, annak is mutathat hasznos infókat mind a srác Instagramja, mind a Youtube-csatornája.

Az insta profilját itt nézheted meg!

_wastelandrebel_

A kanadai influenszer nem a teljes hulladékmentességet, hanem a műanyagmentességet célozta meg először, meg persze a minél kevesebb húsfogyasztást, ami szintén jót tesz a bolygónak.

Ebből lett az, hogy jelenleg nem használ szinte semennyi hulladékot, és nem eszik állati eredetű termékeket.

Bár ez így óriási falatnak tűnhet, Shia Su példája tökéletes, hogy fokozatosan nagyon szépen ki lehet alakítani a környezetbarát életmódot.

Az insta profilját itt nézheted meg!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!