Párkapcsolat / Szerelem

„A párom közölte, hogy másokkal is ismerkedne – de nem akar elhagyni”

„A párom közölte, hogy másokkal is ismerkedne – de nem akar elhagyni”

Ahány ember, annyi igény, és vannak, akiknek tökéletes felállás a nyílt kapcsolat. Együtt vannak, de közben részben a szinglik életét is élvezhetik, és ha képesek megfelelően kezelni az érzéseket, számukra valóban működőképes lehet ez. Azonban az emberek többségénél ez nincs így, és még ha szeretnének is több szabadságot a házasságukban, kezelni a tényt, hogy egy harmadik vagy negyedik személy is jelen lesz a kapcsolatban, nem egyszerű.

Egyik olvasónk, Dalma (36) hatéves kapcsolatában szembesült azzal a helyzettel, hogy a partnerének már nem volt elég a monogámia.

„Az exemmel, akit nevezzünk most Krisztiánnak, akkoriban már egy éve elég lapos volt a kapcsolatunk. A szex már nem volt annyira izgalmas, nem is voltunk együtt valami sokat, de mégsem éreztem hiányt semmiben. Mindig hűséges típusok voltunk, fel sem merült bennem, hogy előbb-utóbb ez megváltozna. Aztán egyik este, amikor mindketten feszültebbek voltunk, Krisztián megemlítette, hogy olvasott egy cikket a poligámiáról, és hogy mennyire felpezsdítheti ez két ember kapcsolatát.

Kijelentette, hogy ő már nem boldog így, de nem akar szakítani, hiszen rengeteg időt és energiát fektettünk a kapcsolatunkba, közös hitelünk van egy kis lakásra, és ezt nem akarja kihajítani az ablakon.

Kell neki az újdonság, és ő megengedné nekem, hogy ismerkedjek másokkal, ha ő is megteheti ugyanezt.

Szóhoz sem jutottam. Mintha óriási gombóc nőtt volna a torkomba. Aztán kijelentettem, hogy nem. Hogy ha másokkal akar randizni, akkor inkább szakítson velem, de ne akarjon ‘legálisan’ megcsalni. Ezt követően hetekig nem beszéltünk újra a dologról, de mégis mindig ott volt a levegőben.”

Oldalak: 1 2

2 hozzászólás

 • Avatar
  Vámos András
  2020.10.17., 16:08

  Én szívesen éltem volna kommunában, ahol nem létezik “megcsalás”, hanem hasonlóan gondolkodó és egymásnak szimpatikus emberek élnek együtt és közöse nevelik a körükben született gyermekeket.
  Nem tudom, van-e ilyen, de fiatal koromban nem kutattam utána, most meg már kiöregedtem belőle. A baj a párkapcsolatokban, hogy ki akarják sajátítani egymást az emberek és előbb-utóbb más partnerrel is szeretnének- legalábbis testi-kapcsolatot teremteni.
  Ennek visszafolytása biztosan káros mind saját magunkra, mind a meglévő kapcsolatra.
  Szóval a titkolózás, bújkálás biztos nem célravezető. A családok bomlása is rossz, de a folyamatos feszültségben való továbbélés legalább annyira frusztrálja a családtagokat.

  Válasz
  • Avatar
   GAH
   2020.10.18., 15:46

   Relevans olvasmany: Marian Keyes: The Break
   Valoszinu, hogy meg nem jelent meg magyarul, de megvasarolhato az Amazon-on keresztul.

   (Egy nagyon fajdalmas olvasmany, ugyanugy elgondolkoztato, hogy mibe fog bele az ember …)

   Válasz

Írj egy hozzászólást