Így lesz nyár az otthonodban is – 10 dekorációs trükk

Így lesz nyár az otthonodban is – 10 dekorációs trükk

Címlap / Otthon / Dekor / Így lesz nyár az otthonodban is – 10 dekorációs trükk

Ehhez képest a nyár egy kicsit unalmasnak, egyszerűnek hat, hiszen a nyaralást leszámítva nem sok izgalmas vár ránk a szezonban – legalábbis a lakberendezést illetően. Szerencsére azért van rá mód, hogy az év legforróbb hónapját is becsempészd az otthonodba!

Vidám kiegészítők

Az üde és feltűnő színek a legjobbak arra, hogy célzottan átalakítsd az otthonod hangulatát. Akár beltér, akár terasz, néhány színes bútor, vagy asztalra tett dekoráció garantáltan új fényben tünteti fel az otthonodat.

Esti fények

A lámpások és fényfüzérek hamisítatlan nyári hangulatot kölcsönöznek a kertbe, a teraszra, de még a nappaliba is. Ha a lehető legkevesebbet szeretnél velük foglalkozni, akkor szabadtéren válassz napelemes változatokat, amik automatikusan felkapcsolnak akkor, ha beköszönt a szürkület. 

Kényelmes hinták

A kényelmes kiülők kihagyhatatlan részét képezik a nyári hangulatnak, de ezeket akár az otthonodba is becsempészheted. A fellógatható hintákba, fészekhintákba télen és nyáron is jó bekuckózni, és az adott évszakra szabni sem lehetetlen ezeket a kiegészítőket: a hideg hónapokban a vastag plédek, puha párnák, nyáron a vékonyabb textilek és élénkebb színek lesznek a segítségedre.

Üde textilek

A textileket mindig érdemes átvariálnod, ha évszakváltásról van szó, hiszen nagyon könnyű és viszonylag olcsó lehetőség a segítségükkel gyökeresen megváltoztatni az otthon hangulatát. Elég lecserélni a függönyöket, drapériákat, néhány új párnahuzatot feltenni, vagy éppen másik lábtörlőt, szőnyeget választani – a végeredményt össze sem lehet majd hasonlítani!

Trópusi hangulat

A trópusi hangulat remekül közvetíti a buja és forró nyarat, ráadásul nem túl nehéz megteremteni otthoni körülmények között sem. Elegendő néhány rattanból, vagy nádból, bambuszból készült bútor, kiegészítő, amit feldobsz élénk színekkel, trópusi mintákkal és pálmafélékkel. Manapság kifejezetten divatosak a trópusi motívumokkal megbolondított kiegészítők, úgyhogy nem is lesz nehéz dolgod a hangulatteremtés során.

Tengerparti őrület

A tengerparti hangulat is könnyedén nyarat csempészhet az otthonodba, és ez szerencsére már nem csak azt jelenti, hogy mindennek matrózmintásnak, vagy éppen kék-fehérnek kell lennie. Természetesen visszafogott léptékben ezek is jó alternatívák lehetnek, de hasonlóan hangulatos lehet a rusztikus hatás: az uszadék fák, a fonott bútorok, a szárított korallok egészen más színben tüntetik fel ezt az irányzatot.

Kávéállomás nyári hangulatban

A kávéállomások évszaktól függetlenül tökéletes választásnak bizonyulnak, ha szeretnéd feldobni az otthonodat. Ugyanakkor könnyű őket mindig testre szabni és az adott alkalomhoz igazítani: elég néhány szezonális kiegészítő, vidám szín, felirat, és máris valódi hangulatteremtőt sikerült létrehoznod.

Hívogató virágok

A nyár jellegzetes virágai különleges látványt teremtenek az otthonokban, és alapjaiban határozzák meg a hangulatot. Érdemes belőlük bőséggel ültetni a bejárat és a járda közelébe, de természetesen a terasz mellől sem hiányozhatnak. Színes kaspókban, rattan ládákban a balkonon, a teraszon, vagy a lakásban is ott a helyük.

Második nappali a teraszon

A második nappalik akkor váltak igazán népszerűvé a lakberendezési trendekben, amikor a természetközeliség ismét divatba jött. Ezek az extra helyiségek lényegében miniatűr lakások a teraszokon: kényelmes kanapéval, bárral, vagy kemencével, étkezővel felszerelve. Önmagukban is nyári hangulatot sugároznak, hát még akkor, ha vidám színekkel és növényekkel dobod fel az összképet. 

Vidám képek

Akárcsak a textileket, úgy a fali dekorációkat is meglehetősen könnyű cserélni: különösen a képekkel van egyszerű dolgod. Ami télen hívogatóan meleg látványt nyújt, az nyáron sokszor furcsának hat – a karácsonyi fotózás nem mutat igazán jól a kagylós díszek társaságában. Szerencsére számos megoldás között válogathatsz, hogy a képeidet gyorsan, egyszerűen lecserélhesd szezonális emlékekre. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást