12 nyári kihívás, amire muszáj sort kerítened, hogy felejthetetlen legyen a következő pár hónap

12 nyári kihívás, amire muszáj sort kerítened, hogy felejthetetlen legyen a következő pár hónap

Címlap / Otthon / 12 nyári kihívás, amire muszáj sort kerítened, hogy felejthetetlen legyen a következő pár hónap

Minél idősebb vagy, annál gyorsabban telik el a nyár, és általában kevésbé érződik izgalmasnak, szemben a tinédzser éveiddel. De ki mondta, hogy ne lehetne felpörgetni az eseményeket, és úgy alakítani a nyarat, hogy az felejthetetlen legyen? Az alábbi kihívásokkal ez gond nélkül menni fog!

1. Sátrazz! Hány éve tervezed, hogy elmész kempingezni a barátaiddal, pároddal? Most eljött az ideje. Válasszatok ki egy szimpatikus helyszínt, vigyétek a sátrat és az alapcuccokat, és töltsétek a napot a természetben!

2. Fesztiválozz! Nyáron rengeteg fesztiválra kerül sor, és mindegyiknek más hangulata van. Nem muszáj egész hétre kilátogatnod, de legalább egy napot tölts kint, bulizz, ismerkedj, és hallgasd meg a legmenőbb koncerteket.

3. Olvass ki 10 könyvet. A nyár ugyanis a pihenésről és a szórakozásról szól, ebben pedig egy jó könyv is szerepet játszik. Határozd el magadban, hogy az elkövetkező hónapokban megpróbálsz minél többet kiolvasni, és új rekordot felállítani (hogy aztán jövőre megpróbálhasd ismét megdönteni).

4. Irány a vízipark! Mikor voltál utoljára lélekben ismét gyerek? A nyáron ideje sort kerítened rá, és a tesóiddal elmenni egy csúszdaparkba, hogy az egész napot nevetéssel és játékkal töltsétek el. Könnyen lehet, hogy ez lesz a szezon legcsodálatosabb programja.

5. Fagyikóstolózz! Mindegy, melyik városban vagy községben élsz, fagylaltozó mindenhol van. Idén fogadd meg, hogy megpróbálsz minél több ízt végigkóstolni, és nem csak a szokásos csoki-eper kombinációt. Vajon hány ízt sikerül lehúznod a listádról, mire beköszönt a szeptember?

6. Kerti sütögetésre fel! Gyerekként biztosan te is imádtál a családoddal sütögetni a kertben, és aztán az egész estét kint tölteni a szabadban, csillagokat nézve. Mi lenne, ha felelevenítenéd ezt a szokást? Hívd össze a családodat, és főzzetek bográcsban valami finomat, vagy akár csak süssetek szalonnát.

7.

Pizsipartizz a barátnőddel. Amikor fiatalabb voltál, biztosan gyakran jártál össze a legjobb barátnőiddel ottalvós bulira, ahol kibeszéltétek a suli pasijait, és megnéztetek egy horrorfilmet. Elevenítsd fel az emlékeket, és tarts a barátnőddel egy pizsipartit, hogy az egész éjszakát átdumáljátok.

8. Alkoss valamit. Az egyik szabad hétvégédet áldozd be arra, hogy kiéled a kreativitásodat, és valami olyat készítesz, amit még soha. Akár az is jó, ha kiülsz a szabadba, és megfestesz egy tájképet, de egy egyedi madáretető is szóba jöhet. A lényeg, hogy mire eljön a vasárnap este, legyen a kezedben valami, amit te csináltál!

9. A belföldi kirándulást se felejtsd el. Ugyanis sokan a nyári szezonban azonnal a horvát tengerpartban gondolkodnak, vagy egy külföldi vakációban, pedig belföldön is rengeteg meseszép táj terül el. Idén látogass el egy olyan magyarországi helyre, ahol még sosem jártál, és töltsd el ott a nyaralásodat. Biztosan nem fogod megbánni!

10. Játssz valamit. Gyerekként folyton játszottatok a barátaiddal, tesóiddal, felnőttként pedig már csak maximum a számítógépen játszunk. Pedig szuper varázsa van egy közös társasozós estének! Idén fogadd meg, hogy legalább egyszer leülsz a többiekkel játszani, mindegy, hogy kártyázásról vagy Ki nevet a végén?-ről van szó. A közös élmény és a sok nevetés az, ami számít!

11. Geocachingelj! Tudtad, hogy az ország különböző pontjain geoládák vannak elrejtve, és egy applikáció letöltésével te magad is megkeresheted ezeket a helyeket? Ha sikerül, akkor felírhatod a neved arra a listára, jelezve, hogy te is rábukkantál a rejtett kincsre! Hívd el magaddal az egyik barátnődet, és keressétek meg együtt a ládákat.

12. Nézd meg a tűzijátékot. Augusztus 20-án elmaradhatatlan program, de meglehet, hogy évek óta csak a tévéből látod az eseményt. Idén ne hagyd ki, hanem vidd el magaddal a szüleidet is, és kerekítsetek belőle egy egész napos, kirándulós programot.

Képek forrása: pexels.com

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!