Nyaralás kutyával: 10 tanács, hogy igazán élvezni tudjátok

Nyaralás kutyával: 10 tanács, hogy igazán élvezni tudjátok

Címlap / Életmód / Család / Nyaralás kutyával: 10 tanács, hogy igazán élvezni tudjátok / 2. oldal

10 dolog, amire figyelned kell, ha kutyával mennél nyaralni:

 1. Olyan helyet keress, amely kifejezetten kutyabarát, esetleg pont erre specializálódtak. 
 2. Nézz utána, hogy van-e a szálláshelyen vagy a környékén olyan étterem, ahova a kutyus is veletek tarthat, mivel általában nem szabad egyedül hagyni őt a szobában, apartmanban.
 3. Kérdezz utána, hogy van-e a közelben kirándulóhely, kutyafuttató. Ha vízparti nyaralást terveztek, akkor a kutyás strandok is érdekelhetnek.
 4. Semmi sincs ingyen, így a kutyusod ott tartózkodása is pénzbe kerül. Ezt mindenképp kalkuláld a költségekhez.
 5. El kell fogadnod – még egy kutyabarát helyen is –, hogy ott nem csak kutyások nyaralhatnak. Vannak, akik nem igazán kedvelik a kutyákat, esetleg félnek is tőlük. Ezt tiszteletben kell tartanod, így póráz nélkül ne sétáltasd a kutyusod, csak az arra kijelölt helyen.
 6. A szálláshelyen érkezéskor megkapod a házirendet, amit be kell tartani.
 7. Talán ki sem kéne emelni, hogy a kutyagumit sose hagyd a földön, minden esetben szedd össze a kutya után. Az igazán felkészült szálláshelyeken több helyen is van kifejezetten erre kihelyezett kuka, és kakizacsit is adnak a recepción.
 8. Vigyázz a szálláshely tisztaságára és a bútorok épségére.
 9. Legyen nálad a kutyusod oltási könyve, külföldi nyaralás esetén az útlevele. Mindenre fel kell készülni.
 10. Ne hagyd magára a kutyust, hiszen neki is idegen a hely.

5 tipp, hogy feszültségmentes legyen a nyaralás

#1. Engedd, hogy a kutyusod is felfedezze a környéket, járjatok körbe együtt, hogy ismerőssé váljanak számára a terepviszonyok, a szagok.

#2. A kutyusod aludjon a fekhelyén. Az ágyneműbe könnyen bele tapad a kutyaszőr, nagyon nehéz utána már tisztává varázsolni. Ha mégis veletek alszik, akkor egy pokróccal takarjátok le az ágyat.

#3. Sok szálláshelyen van kutyaeledel, de jobban teszed, ha a bepakolásnál arra is figyelsz, hogy a kutyusod megszokott eledelét vigyétek magatokkal. Hosszú idő ugyanis, amíg egy másik eledelre átszokik, és így csak a stressz nő mindenkiben. Ez főleg akkor érdekes, ha külföldre utaztok. 

#4. Ha autóval utaztok, a legjobb, ha a kutyusod egy szállítóboxban tölti az utat. Ha nem áll ilyen rendelkezésre, akkor mindenképp rögzítsd őt biztonsági övvel.

#5. Legyen nálad jutalomfalat, játék, bármi, amivel motiválható az eb.

Idén nyáron válaszd a kutyás nyaralást, hiszen annyi szépet adhat mindenkinek! A szabályok betartásával pedig minden stresszhelyzetet és feszültségforrást elkerülhettek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást