Nyaralás kutyával: 10 tanács, hogy igazán élvezni tudjátok

Nyaralás kutyával: 10 tanács, hogy igazán élvezni tudjátok

Címlap / Életmód / Család / Nyaralás kutyával: 10 tanács, hogy igazán élvezni tudjátok

Amikor kutya költözött a családunkba, mindannyian tudtuk, az életünk megváltozik. A kutya ugyanis öröm, boldogság, de valljuk be, lemondással jár. Már nem lehet ugyanúgy készülni egy családi nyaralásra, mint azelőtt, hiszen az új családtaggal is számolni kell. A nyaralás azonban kutyával is lehet igazán élvezetes, ha néhány dologra odafigyelsz.

A kutya

Igen, külön kis fejezetet érdemel maga az eb, hiszen mostantól ő is főszereplő. Kutyás nyaralást csak jól nevelt, engedelmes kutyával lehet élvezni. Gondolj bele, hogy milyen stressz és feszültség egy olyan kutya, aki nincs tisztában a saját határaival, mert úgy él, hogy neki mindent szabad.

Lehet nagy- vagy kistestű a kutyusod, mindegy, nyaralni csak akkor vidd magaddal, ha felelősséget tudsz vállalni érte.

Az alapvető, hogy bármikor visszajöjjön, ha hívod, szépen sétáljon pórázon, de anélkül se legyen vele probléma. Ha tudod, hogy nem szereti az idegeneket, a szájkosár alapkellék a nyaralás alatt, hiszen sokszor másokkal együtt pihentek egy helyen. Ha a kutyusodban nem tudsz megbízni, akkor a családi nyaralás idejére válassz neki egy szuper kutyapanziót, ahol minden igényét kielégítik, jól érzi magát.

Elitsa Deykova/istockphoto.com

Az engedetlen kutyus tönkre teheti a család egész pihenését, hiszen csak vele kell foglalkozni, nem lehet elvinni egy kirándulásra, nem tudtok beülni egy kávéra sehova. Ha szeretnéd magad megkímélni a többi ember rosszalló pillantásától, akkor két lehetőséged van: vagy egy különálló házikót béreltek, ahol a kutyussal együtt tudtok lenni, vagy marad a kutyapanzió.

A kutyabarát szálláshelyek is csak jól nevelt kutyust fogadnak, meggyűlhet a bajod a szállodával, ha gondot okoz a kutyusod. Tüzelő szuka kutyussal inkább ne vágjatok neki a nyaralásnak.

A szállás

supersizer/istockphoto.com

Természetesen dönthettek úgy, hogy a kutyussal egy különálló kis házikót, nyaralót béreltek. Itt kényelmesen tölthetitek a nyaralás napjait akkor is, ha a kutyátokat valami miatt nem szeretnétek szállodába vinni. Ez azért egyszerű megoldás, mert itt nem kell tekintettel lennetek a többi szállóvendégre, más kutyákra.

Ha azonban inkább szállodába, apartmanba mennétek, nagyon sok kutyabarát szálláshelyet találsz, akár hazánkban nyaralnátok, akár külföld az úti cél. A választásnál légy körültekintő, nehogy odaérkezéskor érjen meglepetés.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»