A nyár legdivatosabb felsői a 80-as évek stílusában – lelőhelyekkel

A nyár legdivatosabb felsői a 80-as évek stílusában – lelőhelyekkel

Címlap / Stílus / Divat / A nyár legdivatosabb felsői a 80-as évek stílusában – lelőhelyekkel

A hangsúlyos vállrészek már jó néhány éve tartják magukat a divatban és úgy tűnik, ez egyelőre nem is fog változni. A vállhangsúlyos ruháknak két óriási előnye akad, amiért imádhatjuk őket: az egyik az, hogy remekül tudják ellensúlyozni a szélesebb csípőt, a kerekdedebb formákat, a másik pedig az, hogy a lehető legszolidabb formában teszik szexivé a megjelenést. Bármelyik előnyüket tartod mérvadónak, idén nem hiányozhatnak a szekrényedből ezek a stílusos darabok!

Buggyos vállrész

A buggyos vállrészek nagyon szorosan összefonódtak a retro stílussal, és univerzális formájuknak köszönhetően bármilyen stílusba beilleszthetőek. Sokkal jobban passzolnak azonban a nőiesebb, csinosabb öltözékhez, de egy kényelmesebb szettel is párosíthatóak.

A buggyos felsőket illetően vásárolhatsz nagyon feltűnő, hangsúlyos darabokat éppúgy, mint visszafogottabb, kevésbé látványos vállakkal rendelkező blúzokat.

A buggyos felsők, bár most ismét nagyon divatosnak számítanak, valójában kortalan daraboknak tekinthetőek. Népszerűségük azonban nem csupán ebben rejlik, hanem abban is, hogy a teltebb felkarokat is háttérbe szorítják, ellensúlyozzák. A buggyos blúzok nem kifejezetten nyári viseletnek bizonyulnak, azonban erre a szezonra készültek belőlük olyan változatok, amik lenge, könnyed anyagból készültek – így a legmelegebb hónapokban is ideálisak lesznek.

1. H&M, 2. Mayochix, 3. Aboutyou, 4. Bonprix (háttérkép: Kaz/pixabay.com)

A nyári változat

A vállhangsúlyos felsők nyári változata nem annyira a buggyos, ejtett anyagokra, mint a fodrokra helyezi a hangsúlyt. Ezek a felsők szolidan vezetik a tekintetet és kiemelik a formás vállakat, ám mégsem mutatnak annyira sokat, mint pl. a spagetti pántok. Remekül passzolnak a nőies, romantikus öltözékekhez és nagyon sokoldalúak is lehetnek.

Akadnak egyenes szabású, háromszög formájú topok, de olyan felsők is, amiknek az ujjrészére csupán egy kis csipke került.

Ezek a topok az aktuális trendek szerint nyugodtan készülhetnek olyan rövid szabással, amik láttatni engedik a karcsú derekat. Nem érdemes azonban csípőre tolt nadrágokkal, szoknyákkal viselni őket, sokkal jobban passzolnak hozzájuk az ugyancsak derékszabású darabok, amikkel együtt hamisítatlan retro hangulatot árasztanak.

1.

H&M, 2. H&M, 3. Aboutyou, 4. Aboutyou (háttérkép: Kaz/pixabay.com)

Válltömés-hatás

Ugyan a válltömések sosem mentek ki igazán a divatból, gyakran háttérbe szorultak. Manapság elsősorban még mindig a kosztümök és blézerek világában dominálnak, és ahhoz, hogy ez változzon, legalább őszig várnunk kell. Bár nem is tudjuk elképzelni a 80-as éveket válltömések nélkül, szerencsére nyáron nem kell számolnunk a látványos vállrészek izzasztó mellékhatásaival.

A tervezők ugyanis a válltömésszerű látványra helyezték a hangsúlyt, de a nélkül, hogy valóban extra anyag került volna a topokba.

Ezt könnyedén elérték a csapott ujjrészekkel, valamint a kifelé mutató vonalvezetéssel. Sok olyan póló, felső is került a boltokba, amik pont úgy néznek ki, mint egy fordított háromszög, ezzel is érvényesítve a vállhangsúlyos ruhák korábban említett előnyét: ezek a ruhák remekül ellensúlyozzák a körte alkatot.

1. Orsay, 2. Orsay, 3. Bonprix, 4. Reserved (háttérkép: Kaz/pixabay.com)

Váll nélküli darabok

A vállakat nem csak trükkös felsőkkel lehet kiemelni, hanem azzal is, ha nem takarod el őket. Bár még mindig népszerűek a csőtopok illetve azok a felsők, amik teljesen vállnélküliek, ismét felbukkant egy olyan fazon, amelyik tökéletesen megfelel erre a célra.

A lekerekített vállrészek segítenek még formásabbnak, izmosabbnak mutatni a vállakat, és ezt csak tovább hangsúlyozza a befelé, a nyak irányába szűkülő szabásvonal.

Utoljára talán tíz éve mondhattuk igazán divatosnak ezt a fazont, de most ismét felbukkant és bő szabással, ejtett blúzként éppúgy kihagyhatatlannak számít, mint testhezálló crop topként.

1. H&M, 2. Aboutyou, 3. Modivo, 4. Aboutyou (háttérkép: Kaz/pixabay.com)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást