Nyakunkon a tavaszi fellángolás. Módszerek, amikkel legyőzheted, ha épp kapcsolatban vagy

Nyakunkon a tavaszi fellángolás. Módszerek, amikkel legyőzheted, ha épp kapcsolatban vagy

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nyakunkon a tavaszi fellángolás. Módszerek, amikkel legyőzheted, ha épp kapcsolatban vagy

Tavasszal sok kapcsolat megy tönkre és talán még több születik. Persze utóbbiak nem mindig valódi szerelmek, sokszor csak egyszerű vágyak, amik azonban fenekestül fel tudják forgatni az addig szürke hétköznapokat.

Miért pont tavasszal?

A meleg hónapok kezdetén szinte kivétel nélkül mindenki kinyílik.

Lengébbek a ruhák, többet mutatunk meg az idáig gondosan elrejtett idomokból, és szerencsére feltűnnek a télen edzett, izmos férfitestek is. Nem beszélve a várva várt napsugarakról, amik nem csak a testet, hanem a szívet is gondosan átmelengetik…

Nem csoda tehát, ha tavasszal kellőképpen feldobódsz, és úgy érzed, szükséged van valami újdonságra, izgalmasra, olyasvalamire, ami által levezetheted a felgyülemlett feszültséget.

Ugyanakkor nem biztos, hogy jó ötlet ezeket az aktuálisan új érzéseket valaki más karjában feloldani, főleg nem akkor, ha néhány héttel ezelőttig még tökéletesen elégedett voltál a jelenlegi párkapcsolatoddal.

Vedd észre időben

Fontos, hogy ne érjen készületlenül a dolog, ha folyton tavasszal mennek tönkre a kapcsolataid (és születnek az újak), akkor tudatosan készülj a következő szezonra – feltéve persze, hogy jelenleg éppen boldog vagy.

Próbáld józan gondolatokkal kordában tartani magadat és mindenekelőtt mérlegelj, mi az igazán fontos számodra. Ha egynéhány vérpezsdítő kaland, akkor hajrá, viszont tiszteld meg annyival a barátodat, hogy nem tekintesz rá egyfajta biztonsági tartalékként. 

Amennyiben sokkal fontosabbnak véled a nehezen megtalált harmóniát, a biztos kapcsolatot és a nyugalmat, akkor viszont érdemes bevetned néhány praktikát, amik által aránylag könnyen lecsillapíthatod magadat.

Hasznos praktikák

Amennyiben hajlamos vagy a fellángolásokra, a legjobb, ha papírra veted az átélteket, akkor, amikor nagyon boldognak érzed magad a kapcsolatodban.

Ha ezt a nehéz időszakban előveszed, talán ráébredsz, hogy kicsit türelmesebbnek kell lenned.

Hasznos lehet az is, ha sporttal vezeted le a felgyülemlett feszültséget, ami nem csupán eltereli a figyelmedet a feleslegesen zavaró tényezőkről, hanem egyúttal szuper formába is hoz a bikiniszezonra.


Feszül a húr? 8 feszültségoldó gyorssegély


Jó, ha van az életedben egy olyan barátnő, vagy családtag, aki előtt sosem kell szégyenkezned, hiszen ő az ilyen helyzetekben rengeteget segíthet.

Sokkal könnyebb valakivel megosztanunk az aggodalmainkat és vele együtt megoldást találni, mint heteken keresztül magunkban őrlődni.

Legyél türelmes

Mielőtt döntesz a párkapcsolatodat illetően, vedd elő a türelmes és határozott énedet.

Általában rövid idő elteltével kiderül, hogy aki tavasz tájékán felkeltette az érdeklődésedet és megmozgatta a fantáziádat, az csak egy fellángolást képvisel, vagy annál jóval többet.

Sajnos ez másként nem dőlhet el, mint a türelem segítségével, ugyanis ha engedsz a kísértésnek, akkor onnan már nem igazán van visszaút.

Persze, előfordulhat, hogy nagyon is jól jársz, és a régi kapcsolatodnak már jóval korábban búcsút kellett volna intened, de általában a fellángolások ennek éppen az ellenkezőjét bizonyítják.

Márpedig, ha eljátszod a kedvesed bizalmát egy ilyen kitekintéssel, akkor jó eséllyel már semmi sem lesz a régi köztetek.

Nézz mélyen a kapcsolatodba!

Többnyire csak az lángol fel valaki iránt, aki már nem szerelmes teljesen a kedvesébe.

Más az, ha valaki kicsit megtetszik, vagy néhány percig elképzeled, „mi lenne ha”, ám utána egyből ráeszmélsz, hogy szerelmes vagy valaki másba. Ez természetesen még nem jelenti azt, hogy éppen fellángolást élsz át és komolyan meg kell gondolnod, kivel folytasd az életedet.

Azonban amikor már többet gondolsz a szakításra és az esélyes partnerre, mint a jelenlegi kedvesedre, akkor az a legegyszerűbb, ha kiszállsz a kapcsolatodból.

Persze, a szakítás még nem jelent biztos sikert akkor sem, ha sikerül meghódítani a kiszemeltet, hiszen idővel kiderülhet, hogy az elképzeltek dacára nem is passzoltok össze.

Éppen ezért olyan fontos a korábban említett aranyszabály: türelem és a körülményekhez képest higgadt gondolkodás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást