Szerelem / Párkapcsolat

5 ok, amiért a nős férfiak egyre kelendőbbek. Miért kell egy nőnek foglalt férfi?

Figyelmesebbek tudnak lenni

Aki nős, vagy élettársi kapcsolatban él, az minden bizonnyal tudja, mit igényel a partnere, hiszen eljutott vele egy komolyabb szintre.

Azok, akik kifejezetten férjekre hajtanak, úgy vélik, az ilyen férfiak udvariasabbak, figyelmesebbek, mint a hosszú távú kapcsolatokban kevésbé rutinos társaik.

Nyilván nem lehet általánosítani, és nem túl szép kifejezés, de azt gondolják, ezek a férfiak már „be lettek idomítva”, köszönhetően feleségüknek.

Az ilyen férfiak többnyire igyekeznek nem elkövetni azokat a hibákat, amikért otthon duzzogás, vagy szemrehányás jár, elvégre nem azért választanak maguk mellé szeretőt, mert vele is konfliktusokba keverednének.

Ebből adódik, hogy figyelmességük, türelmük legjavát általában nekik tartogatják – ami nyilván nem is olyan nehéz hetente, kéthetente néhány óráig.

Velük könnyű kalandozni

Ugyan ez a tévhit kering a köztudatban, valójában egyáltalán nem csak a férfiak azok, akik időnként kizárólag kalandokra vágynak.

Márpedig, ha a szex jó, és mindkét fél egyedülálló, sokszor kézenfekvő, hogy megtörténik a továbblépés, és hivatalos kapcsolattá lép elő a viszony.

Azonban akadnak olyan életkorok, élethelyzetek, amikor erre egyszerűen nem vágyik az ember.

Mintegy kézenfekvőnek tűnik, hogy ilyenkor foglalt partnert válasszunk, vagy legalábbis ne visszakozzunk azonnal, ha a vonzalom adott, ám a férfi nős.

Olvastad már?  10 biztos jel, hogy empata vagy

Mivel a legtöbb férj nem vágyik többre, mint szexre, esze ágában sincs otthagyni a feleségét, vagy éppen a családját, majdnem kockázatmentes velük a kalandozás. Persze csak átvitt értelemben, hiszen itt a kockázatok más színtereken tűnnek fel.

Nekik könnyebb újat mutatni

Egy házas férfinak alapvetően könnyű újdonságot vinni az életébe, legalábbis sokkal könnyebb, mint egy egyedülállónak.

Aki semmi mással nem foglalkozik, mint a randevúzgatással, párkereséssel, az nyilván más igényeket társít a nők elé, mint az, aki csak alkalmi kikapcsolódásra vágyik.

Annak, aki évek óta házas és nap, mint nap ugyanazzal a nővel fekszik, kel, nyilván nagy újdonság, ha valaki mást talál maga mellett.

Ezzel szemben azt a férfit, aki kedve szerint válogatja a partnereit – hiszen egyedülálló – eleve nehezebb megfogni. Természetesen nem csak ez az egy szempont létezik, elvégre jó esetben a nős férfiak azért házasok, mert egy valakivel szeretnék leélni az életüket – a hűség természetesen a hódító nőknek nehezíti meg a dolgát.

Még két fontos dolog a következő oldalon, lapozz ide kattintva >>

Oldalak: 1 2