Útikönyv a női függetlenséghez: így lehetséges önállóan utazni a világ körül

Útikönyv a női függetlenséghez: így lehetséges önállóan utazni a világ körül

Címlap / Életmód / Lélek / Útikönyv a női függetlenséghez: így lehetséges önállóan utazni a világ körül

Nem tagadom, nőként elindulni a nagyvilágba elsőre félelmetes – és lehet, hogy nem is annyira alaptalan ez az érzés. Mégis, amit egy önálló utazás során átélhetünk, egész más élményt jelent, mint a szerelmünkkel, vagy barátainkkal utazni. Függetlenül, szabadon, a saját határainkat feszegetve.

Vágj neki az utazásnak!

Az első és legfontosabb, hogy megszülessen benned a motiváció az önálló utazásra. Nem azért, mert valahol olvastál róla, vagy a legjobb barátnőd már átélte, hanem csakis magad miatt. Ezt azért fontos tisztázni magadban, mert máskülönben már a nyaralásod első napján pánikszerűen fogsz viselkedni és könnyen megbánhatod az egész utazást. Tehát az első és legfontosabb lépés az elhatározás, de most adunk némi motivációt hozzá:

  • Fejlődik a problémamegoldó képességed

Míg mondjuk társsal utazva az egyik fél nézi a térképet, a másik elkészítheti a tökéletes képeit a közösségi oldalaira. Egyedül, viszont minden szempontból magadra vagy utalva és neked kell megoldanod az összes váratlan esemény. Azonban ez ne vegye el a kedvedet az önálló utazástól, mert ez csak a hasznodra válhat hosszú távon. Ráadásul minden megoldott helyzet után erősebbnek érzed majd magad.

  • Új kapcsolatokra tehetsz szert

Érthető módon, amikor társaságban utazol, nem az idegenekkel vagy elfoglalva, viszont egyedül ez egész másképp néz ki. Könnyebben kezdeményezel beszélgetést és nyitottabb vagy az ismeretlenekre is. Ezáltal pedig akár értékes, új kapcsolatokra is szert tehetsz, ha kellő nyitottsággal kezeled a helyzetet.

  • Önmagadra koncentrálsz

Semmi baj nincs azzal, hogy társaságban elvisz a hév és a legkevesebb időd önmagadra jut, mert egy közös nyaralásnak nem kell az önismeretről szólnia. Egyedül, viszont egész másképp látod majd önmagadat. Nem lesznek zavaró tényezők, éjjelig tartó beszélgetések, tulajdonképpen semmi figyelemelterelés. Csak te leszel és a gondolataid. Annyi, amennyinek csak teret adsz, de az öngondoskodás mindenképpen elkerülhetetlen.

FTiare/istockphoto.com

Így válassz helyszínt!

Mi mindenképpen egy közelebbi helyszínt javasolnánk első önálló utazásod céljául. Akár belföldön is nézelődhetsz, ha még túl nagy benned a félelem.

Az sem elvetendő ötlet, hogy olyan helyet válassz, ahol már jártál, így az ismeretlentől való félelem legalább nem lesz benned és nyugodtabban utazol ki, könnyebben fogsz tájékozódni.

Inkább próbálj meg reggeli, vagy kora délutáni járatot választani, ha repülővel utazol, este már jó, ha biztonságos körülmények között vagy a szállásodon. Tájékozódj előre, hogy hogyan fogod megközelíteni a szállást, hogy leszállás után ne kelljen még ezen stresszelned. Ezek nyilván olyan dolgok, melyeket társas utazás során is megteszel, de egyedül sokkal kiszolgáltatottabbnak érzed majd magad az első néhány órában.

Tervezd meg a napodat!

Készíts konkrét útitervet, hogyan is szeretnéd eltölteni a nyaralásodat és milyen programokon szeretnél mindenképpen részt venni. Hagyj kellő időt a lazításra is és főleg az étkezésekre. Egész más érzés egyedül beülni egy étterembe, mint társaságban. Az ízek, látványok felerősödnek és végre tényleg csak a testünk táplálására tudunk koncentrálni. Kényeztesd magad és ints búcsút a diétádnak erre a pár napra. Most csak te és te léteztek.

Készülj fel a legrosszabb eshetőségekre is. Egy nem várt rablás, viharban elázás, vagy gép lekésése olyan feszültségek okozója lehet, melyeket lehet, hogy társaságban könnyebben átvészelnénk.

Légy elővigyázatos, fokozottan figyelj értékeidre, tájékozódj az időjárásról és lehetőleg ne eldugott sikátorokban próbálj új kapcsolatokra szert tenni. Nőként, egyedül egy ismeretlen helyen elővigyázatosan kell viselkedned, de ez nem azt jelenti, hogy ne érezhetnéd jól magad. Sőt, amint rákapsz az ízére, igényelni fogod a közös utazásokat csakis önmagaddal.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!