Ez a 6 tulajdonság van meg azokban a szülőkben, akik sikeres gyermeket nevelnek

Ez a 6 tulajdonság van meg azokban a szülőkben, akik sikeres gyermeket nevelnek

Címlap / Életmód / Család / Ez a 6 tulajdonság van meg azokban a szülőkben, akik sikeres gyermeket nevelnek

Nem rejtik el a valóságot

Ha egy kisgyereknek gyakran hazudnak a szülei, idővel ő maga is megtanulja ügyesen elrejteni a valóságot, hiszen ezt a példát látta maga előtt. Még akkor is, ha kizárólag a jószándék vezérli a szülőket, és csak a szomorú igazságot próbálják elferdíteni – ezt egy szingapúri kutatás is alátámasztotta.

Ezzel szemben azok, akik már fiatal kortól maximális őszinteséggel találták szembe magukat, sokkal nyitottabb felnőtté váltak, ráadásul jobban tudták kezelni a negatív érzéseiket is. Persze nincs azzal baj, ha nem árulod el neki az igazságot a Mikulással kapcsolatban, de a legtöbb esetben az egyenes beszéd a legjobb megoldás!

Nem posztolnak sokat a gyerekükről

Mind ismerünk a Facebookon olyan szülőket, akik szinte napi rendszerességgel osztanak meg fotót a babájukról. Sőt, lehet, hogy egy kicsit mi magunk is beleestünk ebbe a hibába, hiszen érthető, ha a büszkeségünket az egész világgal meg szeretnénk osztani. Azonban az, hogy milyen képeket teszünk ki egy gyerekről a netre, később rosszul is elsülhet.

Elvégre lehet, hogy nekünk cuki egy strandolós kép vagy egy maszatos arcú fotó, de általános iskolás kortól kezdve ez könnyedén gúnyolódás tárgyává is válhat. Ez jelentősen rombolhat egy gyermek önbizalmán, olyannyira, hogy felnőtt korban is meggátolhatja őt a sikerben!

Kisgyermek szabadtéren
istockphoto

Támogatják őket az utazásban

Az utazás gyógyíta a lelket, szélesíti a látáskörünket, ráadásul találékonyabbá tesz. Ha gyakran látunk világot, több kultúrával és emberrel is megismerkedhetünk, amelyek később is jótékony hatással lesznek a személyiségünkre.

Azok a gyerekek, akik sokat utazhatnak a szüleikkel, vagy akiket a szülők támogatnak akár az iskolai táborozásokban, nyitottabb gondolkodású, extrovertáltabb személyiségekké fejlődnek a későbbiekben.

A gyerekek is részt vesznek a házimunkában

Számos kutatás bizonyítja, hogy azok a gyerekek, akik aktívan részt vesznek a házimunkában, a későbbiekben sokkal felelősségteljesebb személyiségek lesznek. Ők ugyanis már fiatalon megtanulják, mit jelent aktívan beosztani az idejüket, hogyan lehet csapatban dolgozni, és egyáltalán milyen kötelességeink vannak az életben.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást