6 dolog, amit a legtöbb szülő megbán a gyerekneveléssel kapcsolatban – Jó pár évvel később

6 dolog, amit a legtöbb szülő megbán a gyerekneveléssel kapcsolatban – Jó pár évvel később

Címlap / Életmód / 6 dolog, amit a legtöbb szülő megbán a gyerekneveléssel kapcsolatban – Jó pár évvel később

Kevesebb képernyő, több közös munka

Sok szülő érzi úgy, hogy nem kellett volna mindig az egyszerűbb utat választani, már ami a gyerekek képernyő előtt töltött idejét illeti. Persze amikor fáradt vagy, szalad a lakás, és még főznöd is kell, egyszerűbb bekapcsolni a mesét, vagy a gyerekek kezébe adni a tabletet, de többen is beszámoltak már arról, hogy később ezt az egy dolgot nagyon sajnálták.

Ők úgy érzik, inkább a gyerekeket kellett volna jobban bevonni a közös munkába, takarításba, megismertetni velük mihamarabb az életnek ezt az oldalát is, hogy később felelősségteljesebb felnőttek legyenek.

Jelen helyett a jövő

Akkor jövünk rá arra, hogy milyen gyorsan repül az idő, amikor gyerekeket vállalunk, és a szemünk láttára nőnek fel. Gyakran megesik, hogy mire észbekapunk, már tinédzserekké cseperedtek, mi pedig még csak nem is élveztük ki azt az időt, amikor kicsik voltak.

Sok anyuka számol be arról, hogy ezt bánják a legjobban.

Nem foglalkoztak azzal, milyen gyorsan repül az idő, és nem értékelték eléggé a jelent. Mindig a jövőn rágódtak, teljesen feleslegesen, az élet apró örömeit pedig közben észre sem vették. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást