Otthon / Háztartás / Szerelem / Párkapcsolat

5 napig nem végeztem házimunkát – Észrevette a férjem?

5 napig nem végeztem házimunkát – Észrevette a férjem?

Mindig azt kívántam, bárcsak a takarítás vagy a főzőcskézés lenne a hobbim, mert akkor biztosan nem csak plusz nyűgként tekintenék rájuk. A férjem hasonlóképp gondolkodik, annyi különbséggel, hogy őt még nálam is ritkábban zavarják a mosatlan edények vagy a nappaliban heverő zoknik. Szó sincs arról, hogy rendetlen típus lenne, valójában imádja a rendet, csak megcsinálni nem szereti. Ezért néha vitatéma nálunk is, hogy már megint miért rám marad az összes házkörüli meló (pláne, hogy én sem csípem), olyankor egy kicsit belehúz, de aztán elfogy a lelkesedése. Ezért amikor legutóbb egy kicsit besokalltam a házimunkától, úgy döntöttem, kíváncsiságból végigcsinálok egy ötnapos tesztet, és kiderítem, mi történik, ha én sem foglalkozom többek között a mosogatással, bevásárlással, főzéssel.

Első nap: hétfő

Mivel hétvégén rendet raktam, hétfőn még nem sok nyoma volt a házimunka hiányának. Hazaérve elmondtam Máténak, hogy nem tudok boltba menni a héten, és nincs erőm főzni se, mire ő lelkesen felajánlotta, hogy semmi gond, pihenjek csak, majd ő rendel pizzát vacsorára. Ezt mondjuk nem bántam, mert a férjem nagyon jó teát főz, de a konyha további területén nem mozog otthonosan. A délutánom és estém a pihenéssel, közös filmnézéssel telt. Bár a mosogatóban gyűlő poharak és a gáztűzhelyre tett pizzásdoboz zavart, reméltem, hogy Máté másnapra eltakarítja őket.

Második nap: kedd

Félig igazam volt, hiszen a bögréket gyorsan elmosta, de a doboz nem mozdult bele a kukába. Estére sem, ahogy Máté aznap levetett ruhái is ott maradtak a fotelben. De, ez még mindig nem számított nagy rendetlenségnek, és miután elmondtam, hogy ma sem tudok főzni, és igazából nincs is semmi a hűtőben, Máté ismét a rendelésre hagyatkozott. Egy újabb pizza, egy újabb doboz. Ezt nem fogja meghálálni az alakom!

istockphoto

Harmadik nap: szerda

Máténak is feltűnhetett, hogy van valami, mert bár utál bevásárolni, reggel lelkesen ajánlkozott, hogy írjam össze a listát, és ő hazafelé jövet mindent megvesz. Amikor este hazaértem a baráti programomból, Máté már várt, mert nagyon éhes volt, és érdeklődött, vajon mi lesz ma a vacsi. Minden nő álma este 8-kor még vacsorát főzni, igaz? De olyan boldogan mutogatta, hogy miket vett még a boltban nekem, mert tudja, hogy szeretem a csokis pudingot, hogy úgy gondoltam, legyen, valamit gyorsan összeütök. A mosogatást viszont nem csináltam meg, így már egy jó nagy halom edény állt a konyhában. És persze a pizzás dobozok. Na meg a nappaliban a ruhák.

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást