5 dolog, amit sürgősen el kell engedned, mert felemészti a lelked

5 dolog, amit sürgősen el kell engedned, mert felemészti a lelked

Címlap / Életmód / Lélek / 5 dolog, amit sürgősen el kell engedned, mert felemészti a lelked

Te is az a típus vagy, aki képes egy jelentéktelen apróságon is napokig rágódni? Álmatlanul forgolódsz egy meggondolatlanul kimondott dolog vagy rosszul elsült poén miatt? Itt az ideje felismerned, hogy ezzel a sok rágódással csak magadnak ártasz. Íme, néhány dolog, amit sürgősen el kell engedned.

A neheztelést

Ha valakivel konfliktusod van, az mindig nagyon nehéz helyzet, előfordulhat, hogy annyira magadra veszed az esetet, hogy hosszú napokig vagy akár hetekig is rágódsz rajta. Ezt néha szinte észre sem veszed, egyszerűen csak motoszkál benned valami, azon kapod magad, hogy feszült vagy és szorongsz.

Gondold át alaposan, hogy mi miatt, és ha kibukik, hogy például a legutóbbi munkahelyi konfliktus okozza, akkor itt az ideje tisztáznod magadban a helyzetet. Biztos, hogy ér annyit ez az egész, hogy magadat mérgezd vele, miközben az illető, akivel vitáztál, talán már el is felejtette az egészet? Vegyél egy nagy levegőt és engedd el a neheztelést.

A büszkeségedet

A büszkeség persze nagyon fontos a legtöbb élethelyzetben, sokat segíthet, előre lendíthet nehéz helyzetekben, de néha nem több mint egy egyszerű akadály, ami a boldogságod útjába áll. Tönkreteheti a kapcsolataidat, sőt, akár egy új szerelemnek is gátat szabhat. Mindannyian ismerjük – sőt betéve tudjuk – Elizabeth Bennet és Mr. Darcy történetét a Büszkeség és balítéletben, akik csaknem elkergették maguktól az igaz szerelmet némi buta büszkeség miatt.

Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy csak a büszkeséged gátolja meg azt, hogy jól érezd magad, akkor talán átlendültél a ló túlsó felére és itt az ideje elengedned a régi sérelmeket.

A kontrollt

Emlékszel még a kamasz évekre, amikor nem aggódtál túl mindent? Amikor nem próbáltad mániákusan a kezedben tartani az irányítást egyszerre minden fölött? Itt az ideje, hogy újra kipróbáld és meg fogod érteni, hogy talán nem olyan jó mindig kezedben fogni a gyeplőt! Néha add át másnak az irányítást vagy egyszerűen csak hagyd magad és engedd, hogy megtörténjenek veled a dolgok.

Kicsúszott a kezedből a nyaralás megszervezése? Ne aggódd túl, ha megvan a jegy és a szállás, nagy baj nem lehet, egyszerűen csak élvezd!

A gazdagság utáni sóvárgást

Van, aki gazdagságról, más egyszerűen csak anyagi függetlenségről álmodozik, de a lényeg, hogy egy olyan jövőről, amelyben független és nem a mindennapi munka határozza meg az életét. Persze, van aki eleve ilyen körülmények közé születik és olyan is, aki véletlen szerencse során jut anyagi függetlenséghez, de ezekről felesleges is képzelődnünk, hiszen ezekre a dolgokra nincs hatásunk.

A másik verzió, hogy kemény munka által érjük el az áhított célt, a kérdés csupán az, hogy megéri-e éjt nappallá téve dolgozni egy olyan függetlenségért, amelyet aztán alig marad majd erőd élvezni? Mi lenne, ha egyszerűen kihoznád magadból a legtöbbet, okos döntéseket hoznál és élveznéd az életedet úgy, ahogy van, anélkül, hogy egy elérhetetlen légvárat próbálnál építgetni? Engedd el ezt a vágyat és vedd észre, hogy máris mennyi mindened van!

Az ítélkezést

Biztosan te is tudod, hogy mennyire kellemetlen és sokszor igazságtalan, mikor úgy ítél meg valaki, hogy egyáltalán semmit sem tud rólad. Néha észre sem vesszük és mi magunk is ezt csináljuk másokkal, pedig ez az egyik legrosszabb tulajdonság.

Ha szeretnéd jobban érezni magad, ha szeretnél boldogabb lenni és elfogadóbb, egyszerűen hagyd abba az ítélkezést mások felett.

Legyen szó ismerősről, családtagról vagy egy teljesen idegenről, soha ne ítélj úgy, hogy nem látsz a dolgok mélyébe, hogy nem képzeled magad az ő helyzetébe. Engedd el az előítéleteket és egyszerűen fogadd el, hogy mindenki úgy él, ahogy ő szeretne.

Kép forrása: VitalikRadko/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást