Ha valaki megkérne, hogy írd le pontosan a gyömbér ízét, lehet, hogy nem lenne olyan egyszerű dolgod: kicsit édes, kicsit szúrós, kicsit csíp, kicsit pikáns, miközben tökéletes, ugye? Biztos hallottál már ennek a természetes csodaszernek az egészségre gyakorolt rengeteg jótékony hatásáról: immunerősítő, gyulladáscsökkentő, csökkenti a vércukor-és koleszterinszintet, véd az Alzheimer-kór ellen, sőt még izomfájdalmakra is bizonyítottan hatásos; a legjobb mind közül azonban mégis az, hogy képes serkenteni az emésztést és vízhajtó hatású! Ha épp diétázol, vagy csak megjött a kedved egy könnyed gyömbéres frissítőhöz, ebből a három receptből válassz; a szomjoltó hatás, az intenzív ízek, a javuló közérzet és a kellemesebb emésztés garantált!
3/3 Házi-cukormentes gyömbérszörp
Ha szereted az édes és egészséges italokat, ezt a receptet imádni fogod! Nem kell lemondanod a finom házi szörpökről akkor sem, ha diétázol – csak készítsd őket kicsit máshogy, okosabban, cukor nélkül, pont úgy, mint ezt a gyömbérszörpöt, amit ha megkóstolsz, nem tudsz majd leállni… Mi szóltunk!
Hozzávalók:
• 2 nagyobb darab, friss gyömbér,
• egy citrom,
• 1.5 liter víz,
• 90 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (kb. 130-140 dkg eritrit, esetleg méz, ha a diétád engedi).
Elkészítés:
Miután a gyömbért megmostad, meghámoztad és lereszelted, keverd össze az édesítővel, a citrom levével és a vízzel, majd lassan kezdd el felhevíteni! Forrald addig, amíg kellően fel nem oldódik benne az édesítő, aztán letakarva hagyd fél-egy órát pihenni! Ha tartósabb szörpöt szeretnél, forrald fel megint és adj hozzá egy kis tartósítót, de ha hamar elfogyasztod, akkor a következő lépés az üvegekbe szűrés, majd a szárazdunszt addig, amíg ki nem hűl! Szörpözés télen-nyáron, egészségesen… Nem rossz, ugye?
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!