Ha valaki megkérne, hogy írd le pontosan a gyömbér ízét, lehet, hogy nem lenne olyan egyszerű dolgod: kicsit édes, kicsit szúrós, kicsit csíp, kicsit pikáns, miközben tökéletes, ugye? Biztos hallottál már ennek a természetes csodaszernek az egészségre gyakorolt rengeteg jótékony hatásáról: immunerősítő, gyulladáscsökkentő, csökkenti a vércukor-és koleszterinszintet, véd az Alzheimer-kór ellen, sőt még izomfájdalmakra is bizonyítottan hatásos; a legjobb mind közül azonban mégis az, hogy képes serkenteni az emésztést és vízhajtó hatású! Ha épp diétázol, vagy csak megjött a kedved egy könnyed gyömbéres frissítőhöz, ebből a három receptből válassz; a szomjoltó hatás, az intenzív ízek, a javuló közérzet és a kellemesebb emésztés garantált!
2/3 Gyömbéres-mentás víz
Az ital, ami a legkellemesebb mértékben tartalmazza a gyömbért és isteni finom is egyben: a gyömbérvíz! Ha szeretnél stabil vércukorszintet, a célod a hidratálás vagy kiegészítenéd a napi antioxidáns-adagodat, akkor készítsd belőle jó sokat (3-4 pohárnyit maximum) és idd elosztva a nap folyamán, munka, edzés, rohanás közben!
Tipp: ha bírod a savanyú ízeket, egy kis lime-lével is megspékelheted a még nagyobb C-vitaminbevitel érdekében!
Hozzávalók (4 pohárhoz):
• 4 pohár (kb. 8 dl) ásványvíz,
• egy hüvelykujjnyi friss gyömbér, aprítva vagy lereszelve,
• néhány friss mentalevél.
Elkészítés:
Tedd fel a vizet főni – ha már forr, add hozzá az aprított vagy reszelt gyömbért, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni! Szűrd le, öntsd üvegbe és néhány mentalevéllel együtt tedd a hűtőbe – ha bekészíted már este, nagyon hálás leszel magadnak másnap a munkában, hogy gondoltál a kellemes, fogyasztó és nagyon is hidratáló pillanatokra!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!