Mutatjuk, hogyan csinálj Instagramra méltó utazós fotókat

Mutatjuk, hogyan csinálj Instagramra méltó utazós fotókat

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Mutatjuk, hogyan csinálj Instagramra méltó utazós fotókat

Ha utazol, fontos, hogy megéld a pillanatokat, és ne legyen a kezedben mindig a telefon – de persze ki ne szeretné megosztani a közösségi médián, hogy éppen milyen gyönyörű helyeken jár? Ha szeretnél szép utazós képeket készíteni Instagramra, fogadd meg ezt a néhány tanácsot, és biztosan gyönyörű lesz tőlük a profilod.

Csinálj fektetett képeket!

Bár az Instagramon lehet már nem kizárólag négyzet alakú képeket is megosztani, valamiért mégis jobban mutatnak azok, amelyeket horizontálisan, és nem vertikálisan csinálsz.

Így ráadásul később még le is vághatod úgy, hogy az arányok jól nézzenek ki rajta, mert több minden fér rá egy ilyen képre, mint egy „hosszabbra”.

Legyél kreatív!

Ha van rólad húsz kép, ahogy különböző híres helyszínek előtt állsz, az Instagramon nem fog jól mutatni.

Használd a fantáziádat, és csinálj olyan képeket, amelyek kitűnnek a tömegből!

Nem kell nagy dologra gondolni, kezdetnek az is jó, ha nem csak állsz, hanem a fotózni kívánt látványosság felé sétálsz, vagy nevetsz, esetleg ugrasz egyet előtte.

A lényeg, hogy ne mindegyik ugyanúgy nézzen ki – különböznie kell a te képeidtől és a sztereotip turistafotóktól is, ha ki akarsz tűnni velük.

Használj filtereket!

Szép dolog a természetesség, de az Instagram nem erről szól, legalábbis az utazós képek tekintetében biztosan nem.

Egy-egy kontrasztállítás, egy visszafogott filter csodákat tud művelni még a legunalmasabb fotóval is, ha pedig értesz hozzá, szemkápráztató képeket tudsz kreálni egy-egy nagyon alapvető applikációval is (Adobe Lightroom, VSCO, Snapseed).

Az Instagram saját filtereit inkább felejtsd el, nem mutatnak a legszebben egy ilyen kép esetében.

Kelj korán!

Ha komolyan gondolod ezt az instagramos fotózást, akkor érdemes korán érkezni a legnépszerűbb helyszínekre, különben rengetegen lesznek a képeiden, és az ritkán mutat jól, amikor magadat, vagy az épületeket szeretnéd fotózni.

Persze jól is jöhet, ha az a célod, hogy az emberi pillanatokat kapd el, de a klasszikus utazós fotók a nap első sugaraival készülnek.

Válassz érdekes háttereket!

Nem muszáj csak a legnépszerűbb turistalátványosságokat végigfotózni – ha látsz egy érdekes házat, vagy egy szép graffitit, fotózkodj az előtt is!

Változatos lesz tőle a profilod, és egy kis színt is vihetsz bele.

Nem mindig azok a legjobb képek, amin az Eiffel-torony vagy a Sidney-i Operaház van – sokszor a legegyszerűbb fotóból lesz a legszebb.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást