Egészség / Életmód / Lélek

7 dolog, amit MUSZÁJ megtenned a járványidőszakban

7 dolog, amit MUSZÁJ megtenned a járványidőszakban

Kapcsold ki a negatív behatásokat!

Az elmúlt néhány hónap lelkileg mindenkit megviselt. Hiába nyílt lehetőségünk kicsit fellélegezni a nyári szezonban, sajnos a második hullám alatt még rosszabb lett a helyzet. Ezek után nem meglepő, ha az utóbbi időben te is kimerültnek, lelkileg fáradtnak és motiválatlannak érzed magad, hiszen a vírus okozta változásokat, a találkozások és családi programok hiányát nem lehet egyik napról a másikra feldolgozni.

Ezért fontos, hogy a járványidőszak alatt próbálj meg több időt szentelni a mentális egészségedre, a pihenésre, a külső behatások kikapcsolására, és ahelyett, hogy a rossz híreket olvasnád, inkább azt csináld, ami tényleg jó érzéssel tölt el. Meditálj, jógázz, igyál teát, olvass, fuss, vagy egész egyszerűen csak pihenj, ébredés után pedig egy darabig még ne nyúlj a telefonod után; ez most a léleknek mindennél fontosabb!

Legyen egy pénzügyi B-terved

A jelen helyzetben semmi sem biztos, úgyhogy most rendkívül fontos, hogy hosszú távon kezdj gondolkodni. Ha megszűnne a munkahelyed, vagy állásidőre küldenének, mindennél többet számít egy B-terv, amivel néhány hónapot egyedül is áthidalhatsz. Ülj le, és vedd végig, mennyi megtakarításod van, mi az, amit minden hónapban ki kell fizetned, és mi az, amiről le tudnál mondani pár hétig. Írj fontossági listát, számold ki, mennyit költesz hetente étkezésre, és mi az, amivel spórolni tudnál egy kicsit a jövőben. Ezt aztán tedd el a fiókba, hogy ha baj van, rögtön tudd, merre kell elindulnod!

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást