A műköröm ilyen panaszokat okozhat

A műköröm ilyen panaszokat okozhat

Címlap / Stílus / Test / A műköröm ilyen panaszokat okozhat

Sokan el sem tudják képzelni a kezeiket műköröm nélkül, egyesek már hosszú évek óta nem is látták körmeiket saját valójukban. Bizonyos helyzetekben azonban a műköröm nem csak esztétikumot nyújt, hanem betegségek okozója is lehet. 

Higiénia hiánya

Éppúgy, ahogy egy fodrásztól elvárható, hogy fertőtlenített fésűvel nyúljon a hajunkhoz, ugyanúgy a manikűrösöknél is alapfeltétel, hogy tisztított eszközökkel ápolják a körmeinket.
Egy-egy sokat használt reszelő, vagy a bőrrel közvetlenül is érintkező kisolló komoly fertőzésforrás lehet.

Fertőzések

A legkülönfélébb fertőzések jelentkezhetnek akkor is, ha a műköröm nem megfelelően lett felhelyezve.
A fellevegősödés nem csak esztétikailag előnytelen, hanem melegágya a baktériumoknak, amik akár komoly fertőzést is generálhatnak, hiszen meleg, nedves helyen vannak, amik tökéletes feltételei a szaporodásuknak.

Allergia

Egyre gyakrabban és egyre többen mutatnak valamilyen anyaggal szemben allergiás reakciót, ami nem véletlen, tekintve, hogy mennyi vegyi összetevővel érintkezünk.
Nincs ez másként a műkörmök esetében sem; bármilyen összetevő okozhat bőrpirosodást, viszketést, kiütést. 

Egészségtelen köröm

Okos megoldásnak tűnhet eltakarni azt, ami nem túl előnyös, de a valóság az, hogy még nagyobb bajt okozhatsz, ha betörött, vékony, esetleg gombás felületre műkörmöt rakatsz.
Remélhetőleg a manikűrös azonnal felismeri a helyzet veszélyességét és rögvest továbbküld egy bőrgyógyászhoz, de ha nem így tesz, akkor komoly árat kell fizetned, mire sikerül leimádkozni a műkörmöt a beteg ujjaidról. 

Véletlen baleset

Szemben az előbbiekkel, egy balesetet nem lehet kikerülni.
Bizonyos esetekben még jó is, ha van műkörmünk, ugyanis ha rácsapjuk az ajtót a kezünkre, időnként a műköröm az, ami letörik, s alatta a köröm szinte sértetlenül megmarad, ám akadhat olyan helyzet is, amikor a műköröm annyira ragaszkodik a saját körömhöz, hogy a kettő együtt válik le.

Válassz szakembert!

Egy jó hírű szakembert meg kell fizetni, de ha cserébe gondoskodik a higiéniáról és biztosítja, hogy minőségi munkát tudhatsz a magadénak, akkor megéri az extra kiadás. 
 
A megfelelő szakértelemmel és odafigyelő munkával jóformán az összes veszélyforrás kikerülhető és neked is hosszútávon esztétikus és szép műkörmeid lehetnek. 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!