A műköröm ilyen panaszokat okozhat

A műköröm ilyen panaszokat okozhat

Címlap / Stílus / Test / A műköröm ilyen panaszokat okozhat

Sokan el sem tudják képzelni a kezeiket műköröm nélkül, egyesek már hosszú évek óta nem is látták körmeiket saját valójukban. Bizonyos helyzetekben azonban a műköröm nem csak esztétikumot nyújt, hanem betegségek okozója is lehet. 

Higiénia hiánya

Éppúgy, ahogy egy fodrásztól elvárható, hogy fertőtlenített fésűvel nyúljon a hajunkhoz, ugyanúgy a manikűrösöknél is alapfeltétel, hogy tisztított eszközökkel ápolják a körmeinket.
Egy-egy sokat használt reszelő, vagy a bőrrel közvetlenül is érintkező kisolló komoly fertőzésforrás lehet.

Fertőzések

A legkülönfélébb fertőzések jelentkezhetnek akkor is, ha a műköröm nem megfelelően lett felhelyezve.
A fellevegősödés nem csak esztétikailag előnytelen, hanem melegágya a baktériumoknak, amik akár komoly fertőzést is generálhatnak, hiszen meleg, nedves helyen vannak, amik tökéletes feltételei a szaporodásuknak.

Allergia

Egyre gyakrabban és egyre többen mutatnak valamilyen anyaggal szemben allergiás reakciót, ami nem véletlen, tekintve, hogy mennyi vegyi összetevővel érintkezünk.
Nincs ez másként a műkörmök esetében sem; bármilyen összetevő okozhat bőrpirosodást, viszketést, kiütést. 

Egészségtelen köröm

Okos megoldásnak tűnhet eltakarni azt, ami nem túl előnyös, de a valóság az, hogy még nagyobb bajt okozhatsz, ha betörött, vékony, esetleg gombás felületre műkörmöt rakatsz.
Remélhetőleg a manikűrös azonnal felismeri a helyzet veszélyességét és rögvest továbbküld egy bőrgyógyászhoz, de ha nem így tesz, akkor komoly árat kell fizetned, mire sikerül leimádkozni a műkörmöt a beteg ujjaidról. 

Véletlen baleset

Szemben az előbbiekkel, egy balesetet nem lehet kikerülni.
Bizonyos esetekben még jó is, ha van műkörmünk, ugyanis ha rácsapjuk az ajtót a kezünkre, időnként a műköröm az, ami letörik, s alatta a köröm szinte sértetlenül megmarad, ám akadhat olyan helyzet is, amikor a műköröm annyira ragaszkodik a saját körömhöz, hogy a kettő együtt válik le.

Válassz szakembert!

Egy jó hírű szakembert meg kell fizetni, de ha cserébe gondoskodik a higiéniáról és biztosítja, hogy minőségi munkát tudhatsz a magadénak, akkor megéri az extra kiadás. 
 
A megfelelő szakértelemmel és odafigyelő munkával jóformán az összes veszélyforrás kikerülhető és neked is hosszútávon esztétikus és szép műkörmeid lehetnek. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást