Dekor / Hobbi / Otthon

Meseszépek ezek a mohaalapú karácsonyi dekorációk

Meseszépek ezek a mohaalapú karácsonyi dekorációk

Nagyon szeretem a természetes hatású, és túlnyomó részt természetes alapanyagokat felhasználó dekorációkat, de valamiért mohával nem dekoráltam idáig. Sokkal szívesebben használtam a fenyőféléket, a tujákat és az utóbbi években a zanótot, borostyánt. Mivel azonban idén ilyen csodaszép alapanyagokhoz jutottam, a már elkészült dekorációkat egyértelműen a moha uralja.

Mohagömbök

A mohagömböt igazán könnyű elkészítened, mindössze pár perc alatt összeáll ez a csodálatos és különleges dekoráció. Alap gyanánt szükséged lesz egy körformára: én egy használaton kívüli vesszőgömböt választottam, de bármilyen régi, kopott karácsonyfadísz is megfelel a célra. Azt vedd számításba, hogy a moha kellően vastag, így a végeredmény sokkal nagyobb lesz majd, mint maga az alap. Az elkészítés során a mohapárnákat egyesével tedd a gömb oldalára, majd kezdd el cérnával feltekerni őket. Ahol nagyon kilógnak a mohaszálak, bátran használj ollót, igazítsd meg őket, vagy még egyszer fuss át a felületükön a cérnával. Ezután már csak díszítened kell, vagy behelyezned egy meglévő kompozícióba. 

 

 

Mohafenyők

Minden évben készítünk valamilyen alternatív fenyőt a teraszunkra, és idén sem volt ez másként. Tavaly a grincsfára esett a választásunk, most viszont a mohafába szerelmesedtünk bele. Alapként én nikecell gúlát használtam, de az inspirációk böngészése közben láttam, hogy sokan kartont, vagy éppen dróthálót választottak ugyanerre a célra. Ki akartam próbálni egy másik technikát, úgyhogy ragasztópisztollyal tettem a helyükre a földtől megtisztított mohapárnákat. Így is működik és tartós is a dísz, de sok ragasztót kell elhasználni hozzá, valamint lassabb is, mint a cérnás megoldás.

 

 

Bélelt dekorációk

Ha nem szeretnéd, hogy a moha túlságosan meghatározza a dekorációdat, akkor is érdemes lehet felhasználnod, hiszen kiegészítésként ugyancsak tökéletes. Nagyon jól elrejtheted a kilógó felületeket a segítségével, de megteheted azt is, hogy a mohára alapozod a komplett dekorációt. Mivel a zöld és a természetes díszek nagyon népszerűnek bizonyultak az elmúlt években, nem csupán hangulatos, hanem még trendi is lehet a karácsonyi dekorációd a mohának köszönhetően. Elég mellé tenned néhány gyertyát, vagy egyszerű díszt, esetleg pár kövirózsát ledizzókkal, és garantáltan csodaszép lesz a végeredmény.

 

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást