Arc / Stílus

A módszer, ahogyan tökéletes szemöldököt festhetsz magadnak – tartós festékkel

A módszer, ahogyan tökéletes szemöldököt festhetsz magadnak – tartós festékkel

Talán két éve voltam először tartós szemöldökfestésen a kozmetikusomnál: a sok elrettentő példa miatt mindig féltem ettől az egyszerű rutintól. A végeredmény láttán azonban felbátorodtam, és rákaptam a tartós festésre, amit itthon szoktam kiegészíteni a reggeli sminkelés során. Azonban sajnos még a tartós festés sem olyan tartós, amennyire szeretném: maximum egy hétig élvezhetem a látványt eredeti mivoltában. Ekkor jött az ötlet, hogy akár én is festhetném a szemöldökömet itthon, hiszen alig pár perc az egész… De mire kell figyelned, ha te is nekilátnál a tesztelésnek?

Legyen szabályos a szemöldököd!

Ahhoz, hogy a festés a lehető legjobban sikerüljön, muszáj szabályosnak lennie a szemöldöködnek. Ha gond nélkül ki tudod szedni egyformára mindkét szemöldöködet, akkor semmi probléma, biztos jól fog sikerülni a festés is. Ellenkező esetben viszont érdemes legalább az első néhány alkalommal a kozmetikusod segítségét kérned.

Az utólagosan kinövő szálakat már könnyedén megigazíthatod te is, de az alapformát jobb profira bízni. Ha ez megvan, akkor már csak a vonalakat kell lekövetned, illetve az esetlegesen hiányos részeket eltüntetned a festék segítségével, ami jóval könnyebb és egyszerűbb, mintha magát a formát is teljes egészében neked kellene kikísérletezgetned. 

Tipp: Nem csak a szemöldököd formáját érdemes először megigazítanod, a szálakat is célszerű rövidebbre vágnod. Ha nem túl hosszúak a szálak, akkor könnyebben tudod szabályosan festeni őket, illetve jobban kirajzolódik az is, hol vannak esetleges hiányosságok, rések a szálak között.

AllaSerebrina/depositphotos.com

Milyen festéket válassz?

Kifejezetten szemöldökfestésre szánt festéket érdemes venned, már csak azért is, mert ezek jóval kisebb és visszazárható kiszerelésben kaphatóak, sokkal egyszerűbb velük bánnod, mint a hagyományos hajfestékekkel. Vehetsz komplett szetteket is, én külön vásárolom meg a barna szemöldökfestéket és hozzá az oxyt: pár csepp elég mindegyikből ahhoz, hogy mindkét szemöldökömet alaposan befesthessem, tehát gyakorlatilag egy otthoni festés behozza a kozmetikus árát. 

Hogyan fess?

Többféle technika létezik, célszerű néhányat kipróbálnod és majd úgyis meglátod, melyik válik be igazán. Nekem nem túl vékony a szemöldököm, ezért nálam tökéletesen működik a szemöldökecsettel való festés. (Ezzel szoktam a szemöldökport is felvinni, amikor nincs időm a tartós festésre.)

 

A szemöldököm belső ívénél oldalra fordítom az ecsetet, ez a szélesség határozza meg a szemöldököm kiinduló ívét, majd a külső szemzugom felé haladva fokozatosan csökkentem a vastagságot. A legvékonyabb vonalat az egyenesen tartott ecsetvastagság adja meg, így egy eszközzel el tudom végezni a teljes szemöldökfestést.

Amikor magamnak festem a szemöldökömet, akkor először megpróbálom nagyjából körberajzolni a vastagabb részt, igyekszem megadni a határait – a korábban is említett arányokat alkalmazva –, majd ezt követően pacsmagolós technikával kitöltöm a réseket. Ezután lemosom az ecsetet, és ahol véletlenül kimentem a vonalból, vagy ahol jobban szeretném ívelni a szemöldökömet, ott a nedves ecset segítségével könnyedén letörlöm a felesleget.

Fontos, hogy mindig ellenőrizd, a két szemöldöködet egyformán sikerült-e kifestened, hiszen a hibák sokkal feltűnőbbek a hangsúlyosabb, festett szemöldöknél!

Tipp: Ha először festesz otthon, esetleg nem vagy biztos az eredményben, akkor ajánlatos egy kicsit rövidebb hatóidőt hagynod a festéknek az előírtnál. Így jobban látni fogod, milyen a színe a valóságban a festéknek, illetve az is kirajzolódik, milyen lesz a végeredmény akkor, ha majd a teljes hatóidőt kivárod. 

Az alapos letörölgetés és öblítés után már csak annyi a dolgod, hogy hidratáld a bőrödet és feltedd a sminkedet: már mehetsz is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást