Mivel tehetjük erőssé és széppé a hajunkat a szakorvos szerint?

Mivel tehetjük erőssé és széppé a hajunkat a szakorvos szerint?

Címlap / Stílus / Haj / Mivel tehetjük erőssé és széppé a hajunkat a szakorvos szerint?

A gyanús, ápolatlan fejszőrzetet elfedő, vállig érő „allonge” parókák ideje már többszáz éve lejárt, mondhatnánk tréfásan, ha a haj kinézetének mai jelentőségét akarnánk elemezni. Korunkban az ápolt, rendezett külső elválaszthatatlan része a hajzat, már persze, ha van, még ha esetleg hiányosan is.  

Vágni, formázni, mosni, egyszóval gondozni kell, legalább is a modern világban, ha valahogy ki akarunk nézni.

Mint ismeretes, a haj gyakran elhagyja gazdáját, vagy legalább is erre tesz kísérletet, illetve láthatóan foszladozó, fénytelen, sanyarú állapota viselője hasonló állapotára utalhat.

Az urak könnyebben élik meg fejszőrzetük ritkulását, esetleg elvesztését. Némelyek kissé sántító magyarázatul „férfias” életmódjukat emlegetik.  

Ugyanez a hölgyeknél komolyabb probléma. Esetükben általános igény a szép, nagytömegű, dús hajzat még a rövid, „fiús frizurák” divatja idején is.

Az Laboratoires Arkopharma francia vállalat Forcapil® étrend-kiegészítő kapszulája és azonos márkanevű oldata, a Forcapil® oldat már több mint 10 éve kapható Magyarországon. E két készítmény stabilan emelkedő forgalmú, ami bizonyítja, hogy a különböző hajszerek között ismertséget, komoly hírnevet vívott ki magának.

A készítménycsalád, noha egyik tagja sem tekinthető gyógyszernek, jól ismert a hajhullással találkozó és azt kezelő orvosok, főként bőrgyógyászok körében is. Használatukat sokan ajánlják pácienseiknek.

A Forcapil® termékcsaláddal szerzett gyógyászati tapasztalatairól kérdeztük Dr. Murányi Éva bőrgyógyász főorvost (Kispesti Egészségügyi Intézet):

Mindenekelőtt arról kérdezzük, hogyan osztályozhatók a hajhulláshoz vezető okok?

Hajhullást mind külső, mind belső okok kiválthatnak. Külső ok lehet például a helytelen, vitaminszegény táplálkozás, szennyezett levegő, munkahelyen mérgező anyagokkal való érintkezés. Belső okok: elsősorban az örökletes génállomány, lappangó gyulladásos gócok, stressz. De tényező lehet a hormonhiány is. Ennek mindkét nemnél jelentősége van, bár a nőknél inkább.

A klimax közeledtével, menstuáció kimaradása előtt már több évvel elkezdődik a női hormonok termelődésének csökkenése, amely előtérbe a helyezi a nők szervezetében is a születésük óta megtalálható androgén (férfi) hormonok működését. Ez vezet náluk „férfias” típusú, a fejtetőn jelentkező, foltszerű hajvesztéshez. A férfiaknál az ilyen típusú hajvesztés erőteljesen még a homlok fölött is jelentkezik.  

Mely esetekben, és kiken segít a Forcapil ® termékcsalád?

Egyaránt javasolható mind a hajhullás különböző típusainál, a hajszálak és a körmök törékenysége esetén, valamint seborrhoeás panaszoknál (korpásodás, fokozott faggyútermelés, hámlás, vörös foltok a fejbőrön, akne).  Életkori megszorítás alig van, a serdülőkor kezdetétől (amikor a hajhullásos panaszok először felléphetnek) az életkor végéig szedhető. Mindkét nemnél előnyös a használata. Személyes tapasztalataim szerint a klimaxos nők is eredményesen és nagy megelégedettséggel használják. 

Milyen tapasztalatokat szerzett a Forcapil® termékcsalád alkalmazásakor?

A 2009. évben részt vettem azon az összehasonlító vizsgálaton, amikor a Forcapil® termékcsalád készítményeit, azaz a kapszulát és az oldatot  külön-külön, illetve együttesen alkalmaztuk, összesen több mint 300 esetben. A 6 hónapig tartó vizsgálat során a betegeket nagyon gyakran láttam, így pontos véleményt tudtam kialakítani.  

A személyes tapasztalataim meggyőzőek voltak, azóta nagyon sok beteg használta és szerette meg a készítményeket. 

Dekoráljunk, de hogyan?
Galéria / Dekoráljunk, de hogyan?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást