Ne keverd az alkoholféléket, mert rosszul leszel, pezsgőből csak keveset igyál, mert másnap fájni fog a fejed, világos sört fogyassz, mert abban kevesebb a kalória… Bizonyára te is hallottad már ezeket a jó tanácsokat. Most megtudhatod, hogy valóban van-e alapjuk, vagy elfelejthetsz minden olyan elméletet, amit eddig az alkoholfogyasztásról hallottál!
2/6 „Minél idősebb a bor, annál jobb”
Ez alapvetően a bor fajtájától függ.
A vörösboroknak több idő kell ahhoz, hogy összeérjenek az aromák és egy igazán jó bor legyen a végeredmény.
Más borfajtákat illetően vannak például úgynevezett újborok, amik azonnal szüret után kerülnek palackba, és csak pár hónapig érdemes őket fogyasztani.
Ezért ha olyan borral találkozol, ami egy-két éves, vagy annál is fiatalabb, nem kell azonnal lemondanod róla, hiszen kategóriájukban azok is lehetnek kiváló minőségű, kifinomult borok.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!