Itt a nyár, mit érdemes csinálni a vízparton?

Itt a nyár, mit érdemes csinálni a vízparton?

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Itt a nyár, mit érdemes csinálni a vízparton?

A pandémiás időszak után végre újraindul az élet – külön öröm mindenki számára, hogy ez még a nyár előtt megtörtént, így a legtöbben élvezhetjük végre a nyár adta szabadságot. (x)

Megnyitottak a kiülős helyek – bár rossz idő esetén végre az éttermek belső tereit is használhatjuk -, tervezik a fesztiválokat, koncerteket, és egyre több sportrajongó és “futóbolond” e-mailjei közé érkeznek meg a futó- és egyéb sportesemények szervezéséről szóló hírlevelek. Ezek örömére anyukák, apukák, családok, barátok és sokan elkezdték tervezni azt, hogy milyen vízparti nyaralásokat valósítanak meg az idén.

…és, ha vízpart, akkor érdemes számba venni, mit is csinálhatunk a forró napsütésben egy vízparti nyaralás során azon túl, hogy a napon heverészünk.

Milyen programokat szervezzünk magunknak a vízpartra?

Különösen a kisgyerekes családok számára érdemes számba venni azt, hogy milyen program- vagy játéklehetőséget találnak a vízközeli nyaralás során. A felnőtteket és nagyobb gyerekeket lehet, hogy már szimplán a víz közelségének élvezete is kielégíti egy nyaralás során, de a kisgyerekek számára az érdeklődés fenntartása és az unalmas percek elkerülése miatt jó, ha tartogatnak a szülők a tarsolyban egy-két jópofa játékjavaslatot. 

Unaloműzésként első körben érdemes felfedezni azokat a lehetőségeket, amelyeket maga a hely kínál, így például a természet adta lehetőségeket. Kisgyerekként mindig nagyon élvezetes lehet kavicsokból, kagylókból formák kirakása vagy hatalmas homokvár építése. Ez utóbbi elmaradhatatlan kelléke a homokozószett – bár kétségtelen tény, hogy a kreatív gyerekek még ezek hiányában is megtalálják azokat az eszközöket, amelyekkel érdekes, homokból készült alakzatokat építhetnek.

Ahol nincs homok, egyszerű és izgalmas program lehet például a zsebpeca. Az nem garantált, hogy akad is a horogra valami, de a gyerekek nagyon élvezik, és nem is kell hozzá sok minden, egy pecabot zsinórral – mely akár faágból is készülhet -, és a nagyobb kedv miatt egy háló, amivel a halakat ki lehet vagyis lehetne fogni.

Az aktívabb órákat követően érdemes a könyveket is elővenni. Talán az olvasást követően el is alszanak a kisebb-nagyobb gyerekek, és ez lesz majd az igazán pihentető kikapcsolódás a felnőttek számára.

Sportolni is jó a strandon 

A sportos családok a nyáron rengeteg lehetőség közül válogathatnak. A futás, úszás, vízibicikli mellett a manapság egyre népszerűbb SUP evezés is kiváló szórakozási és kikapcsolódási lehetőség. A nyaralás előtt érdemes megtekinteni a SUP deszka árakat, ugyanis megvásárlása egy hosszú távú befektetés lenne – aki kipróbálja a sportot, egész biztosan többször is szeretné majd használni azt a nyár folyamán. 

Több SUP-rajongó az első próbát követően annyira megkedveli ezt a sportolási lehetőséget, hogy a hétvégi családi programokat is úgy szervezi, hogy az a sportág rendezett hobbiversenyeinek helyszínéhez közel legyen – így tudatosan összeköti a két programot. Érdemes kipróbálni a SUP-pal való evezést, mert az nem csak aktív pihenés, hanem egy jó nyári edzési lehetőség is, és napjainkban nagyon trendi.

Összességében elmondhatjuk, hogy a nyár számtalan programlehetőséget kínál számunkra, használjunk ki ezek közül minél többet.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást