Háztartás / Otthon

5+1 dolog, amire használhatod az öblítőt – A mosáson kívül

5+1 dolog, amire használhatod az öblítőt – A mosáson kívül

4. Állati szőr eltüntetése

Ha van az otthonodban kisállat, valószínűleg az elhullott állati szőrrel is megküzdöttél már párszor. Kicsit olyan, mintha mindegy lenne, mivel próbálod kitisztítani a kanapét, a kutyád vagy cicád szőre mindig benne marad. De az öblítőt még erre is használhatod! Egy adag öblítőhöz kétszer annyi vizet keverj, majd a már jól ismert szórófejes flakonba töltsd át, és fújd a kanapéra. Ezután vedd elő a porszívót, és egész egyszerűen csak szívd fel a szőrt, ami a nedvesség miatt könnyebben kijön a szövetek közül.

5. Festékes ecsetekre

A használt ecsetek egy idő után megkeményednek, és nincs egyszerű dolgod, ha ismét puha formában szeretnéd használni őket. Hogy orvosold a problémát, keress egy használaton kívüli vödröt, töltsd meg vízzel, és adj hozzá egy teáskanálnyi öblítőt. Ha ez megvan, csak állítsd bele az ecseteket, és hagyd őket ott egy órán át ázni. A keverék szép lassan feloldja a sörték között megkeményedett festéket, és ismét használhatóvá válik az ecset!

+1. Tapéta csere esetén

Ha le akarod cserélni a tapétát, először el kell távolítanod a falról a régit. Ha viszont ez évek óta a falat díszíti, nehéz lesz alaposan letakarítani; de az öblítővel lehetséges lesz. Egy kupaknyit keverj össze egy liter vízzel, majd ha alaposan összemixelted őket, egy szivacsot belemártva töröld át a tapétát, és hagyd állni rajta a nedves folyadékot körülbelül 20 percig. Ez segíteni fog, hogy feloldd a tapétát, és lényegesen könnyebb legyen kézzel eltávolítani a falról.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást