Háztartás / Otthon

5+1 dolog, amire használhatod az öblítőt – A mosáson kívül

5+1 dolog, amire használhatod az öblítőt – A mosáson kívül

1. Dugulás esetén

Eldugult a lefolyó, és hirtelen nincs kéznél semmi, amivel orvosolhatnád a problémát? Akkor vedd elő a fürdőszobából az öblítőt, ugyanis ez a termék nagy segítségedre lehet ebben a helyzetben! 1/4 bögrének megfelelő adagot önts a lefolyóba, majd lassan adagolj hozzá forró vizet, lehetőleg minél többet (úgy kábé 2-3 literre lesz szükséged). A meleg víz és a csúszós hatású öblítő együtt szép lassan elkezdik feloldani a szennyeződéseket, és pár percen belül ismét használható lesz a mosogató!

2. Általános tisztítószer

Ha olyan tisztítószert szeretnél, ami segít minimalizálni a lakásban lévő port, az öblítő lesz a megoldás. 1/4 bögrényi öblítőt keverj el fél liter vízben, majd ezt öntsd át egy szórófejes flakonba. Ebből aztán nyugodtan fújhatsz a kemény bevonatú felületekre, azaz például bútorokra, asztalra, padlóra, hogy eltüntesd róluk a port, de akár felmosáshoz is használhatod. Jó hír, hogy így sokkal tovább marad tiszta, mint ha szimplán csak vizes kendővel átfutnál rajta.

3. Rovarok ellen

Van a lakásnak olyan része, ahol a rovarok gyakran megjelennek? Azaz például egy sarok a spájzban, ahol a hangyák vagy pókok többször is feltűnnek egy éven belül? Ahelyett, hogy sorra vásárolnád a bolti rovarriasztókat, próbáld ki inkább az öblítős megoldást! Ennek lényege, hogy az imént említett szórófejes flakonba tölts át egy keveset némi vízzel, keverd össze jól, majd fújj belőle a kényes területre. Ennek erős illata számunkra kellemes ugyan, de a rovarok ki nem állhatják, így távol tartják magukat a lakásodtól.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást