Minyonos parti dekor, amit a te gyerkőcöd is imádni fog!

Minyonos parti dekor, amit a te gyerkőcöd is imádni fog!

Címlap / Otthon / Dekor / Minyonos parti dekor, amit a te gyerkőcöd is imádni fog!

Mindent ellep a minyon őrület, a kedves mese menthetetlenül belopta magát a gyermekek szívébe. Éppen a megfelelő dekorációt keresed a követező szülinapi bulihoz? Akkor lássuk, mi mindent készíthetsz az aprócska, sárga lények segítségével!

Cukorka kínáló

Köztudott, hogy a minyonok imádják a banánt – a sárga már csak ezért is kihagyhatatlan alapszín a bulit illetően.

Még jobb, ha ezt az ötletet kiindulópontként használod, és banán ízű/alakú cukorkákat kínálsz, például ilyen látványos formában.

Ha nem rajongsz a cukorkákért, akkor persze másmilyen falatokkal is előrukkolhatsz, elvégre ezen az alkalmon minden banános édesség megállja a helyét.

A dekoráció elkészítése szintén nem bonyolult feladat, csupán nyomtatnod kell két ugyanolyan méretű és formájú minyont (ne felejts el tükrözni), amit aztán ráragasztasz egy kartonnal megerősített hurkapálcikára. 

Kisebb méretben szintén megvalósíthatod ezt az ötletet: készíts banán ízesítésű muffinokat, majd fogpiszkáló segítségével, zászlószerűen tűzz mindegyikbe egy-egy kisebb papírminyont.

Vendégfogadó asztaldíszek

Még mindig az egyszerűbb díszeknél tartunk, hiszen nem mindenkit áldott meg a sors kiemelkedő kézügyességgel. Szerencsére még így is készíthetsz látványos party dekort!

Ehhez a díszhez ismét a nyomtatódra és a laptopodra lesz szükséged, és ha van rá lehetőséged, nyomtass eleve vastagabb papírlapra.

Ugyanúgy járj el, ahogy az előbbi példánál: hurkapálcikákra erősítsd rá a formát.

Ha van kedved és időd, kicsit feldobhatod a minyont, ragaszthatsz rá külön hajat, szemüveget, vagy vásárolhatsz rögzíthető, mozgó szemeket a hobby boltokban, így nem csupán két dimenziót hódíthatsz meg.

Miután mindkét oldalát kidolgoztad, állítsd bele a formát egy papírral bélelt vázába (tegyél bele köveket vagy oázist a biztos tartás érdekében), és már el is készültél a tökéletes asztaldísszel.

Ha tartósabb dekorációt szeretnél, a formát kivághatod fából, nikecellből, vagy akár plexiből.

Asztalra való teríték

Ahogy említettük, a sárga kihagyhatatlan szín a minyonok világából, de a kék legalább annyira fontos, amennyiben valósághű dekorációt szeretnél.

A két alapszín már meg is adja a követendő irányvonalat, amit a terítéket illetően szintén érdemes felhasználnod.

Válassz sárga szalvétát, hajts belőle apró zsebecskét, és tedd bele a kék színű evőeszközöket.

Már ezzel is különleges hatást érhetsz el, de ha tökélyre fejlesztenéd a dekorálást, akkor nyomtass szalvétagyűrűket – természetesen a minyonok szemeit leutánozva.

Ha találsz a boltban, akkor mindenképpen kék tányérokon tálald a fogásokat, illetve az evőeszközöket kék vödröcskékben kínáld apró vendégeid számára.

Tipp: a szalvétákat papírgurigákra is rögzítheted, a háromdimenziós minyonokkal pedig tovább dekorálhatod az asztalt. 

Minyonos sütik

A minyonok természetesen a cupcake-ek világát is meghódították, számtalan különleges témát biztosítanak azok számára, akik imádják az egyedi tündértortákat.

Néhány egyszerű lépés segítségével te is könnyedén készíthetsz kisméretű, térbeli finomságokat, de ennél jóval egyszerűbben is díszítheted a süteményeidet.

Pl. pilótakekszet belemárthatsz sárga ételfestékkel színezett cukormázba, így már csak a minyonok arcát kell rárajzolnod a kekszekre.

A félbetört babapiskóta pont úgy néz ki, mint egy minyon: szintén könnyen kidíszítheted egy cukormázzal töltött dekor toll és némi fantázia segítségével.

A cukorkákat is segítségül hívhatod, például az M&M’s-ben találsz kék és sárga korongokat, ezekkel könnyen és gyorsan dekorálhatsz.

Falatnyi ajándék

Akár vendégfogadóként, akár búcsúajándékként is előrukkolhatsz ezzel az egyszerű meglepetéssel.

Tölteléknek válassz sárga cukorkákat, amiket tegyél egy téglalap alakú, lezárható nejlonzacskóba.

Felülre készíts egy minyon pofit, a kihagyhatatlan szemekkel és hajszálakkal. Ragasztóval rögzítsd a művet, és már adhatod is a buli részvevőinek.

Ha nincs kedved sokat babrálni ezzel az ajándékkal, akkor egyszerűen nyomtass téglalap formájú, félbehajtható minyon arcocskákat, majd tűzőgép segítségével rögzítsd rá őket a zacskó tetejére.

Ha pedig vészesen fogy az időd, rejtsd el papírzacskókban a falatkákat, majd egy facsipesz segítségével rögzíts rájuk egy kisebb minyonos köszönőkártyát – ezekből szintén rengeteget lementhetsz és kinyomtathatsz az internetről.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást