Minőségi natúrkozmetikumokkal kápráztat el a magyar manufaktúra – interjú az Eszterkrém tulajdonosaival

Minőségi natúrkozmetikumokkal kápráztat el a magyar manufaktúra – interjú az Eszterkrém tulajdonosaival

Címlap / Stílus / Arc / Minőségi natúrkozmetikumokkal kápráztat el a magyar manufaktúra – interjú az Eszterkrém tulajdonosaival

Pontosan ezen elv mentén készülnek az Eszterkrém termékei is – tulajdonosai, Bárdos Eszter és Czuczi Ilona Ivett számára ugyanis kiemelten fontos, hogy csakis olyan természetes, minőségi összetevők kerüljenek az általuk megálmodott kozmetikumokba, amelyeket ők maguk is jól ismernek és szívesen használnak.

Hogyan ismerkedtetek meg a natúrkozmetikumok világával?

Eszter: a felbujtó én vagyok, mert én kezdtem el otthon kozmetikumokat készíteni. Erre az volt a motivációm, hogy olvastam, hogy a dezodorok alumíniumsó tartalma mennyire káros, és olyat kerestem, amiben nincsen. Számtalan fajtát végigpróbáltam, de egyik sem volt kellően hatásos. Azaz nekem az izzadás nem volt gond, csak nem akartam egy pumaketrecben érezni magamat délutánra, ha érted, mire gondolok. Szóval a számtalan kipróbált dezodor szagtalanító hatását nem tartottam megfelelőnek.

Egyszer, amikor böngésztem a neten, szembe találtam magam egy cikkel, hogy készíts dezodort magadnak, és ott volt egy egyszerű receptúra. Gondoltam, hogy miért ne, és megcsináltam. Ezt annyira hatékonynak találtam, hogy rendszeresen használni kezdtem, és persze a barátnőimnek is eldicsekedtem vele. Persze ők is szerették volna kipróbálni, így készítettem nekik is. Innen elindult a lavina, mert egyrészt ők is szerettek volna még további barátoknak, családtagoknak adni ilyet, én pedig mindenféle más kozmetikum készítését is kipróbálni.  

Ivett: én Eszter mellett haladtam, mivel együtt voltunk várandósak, több mint 17 éve, tőle ragadt rám ez a szemlélet. Láttam, ahogyan halad ezen az úton, tanul, fejleszti magát és kialakult a vállalkozása a csodálatos termékeivel.

Milyen indíttatásból döntöttetek úgy, hogy belevágtok egy saját manufaktúrába?

Eszter: bevallom, 10 év, és 2 gyermek után meguntam grafikus lenni, úgy éreztem, hogy már nem lelkesít. Így új utakat kerestem, amit a natúrkozmetikumok készítésben találtam meg. Végül is egészen kiskorom óta lelkesedem a kozmetikumokért.  

Ivett: én 8 éve csatlakoztam Eszterhez. Akkor jutott el arra a szintre, hogy már kezdte kinőni az egyszemélyes vállalkozásának feladatait. Eleinte csak besegítettem alkalmanként, azonban a webáruház indulással, már tisztán látszott, hogy még egy teljes embert kíván a működtetés. Így egyenes út vezetett ahhoz, hogy ne csak barátnők, de munkatársak is legyünk.

Szerintetek mi a tiszta, egészséges és szép bőr titka?

Eszter: azt gondolom, hogy az összhang a külső ápolás, a táplálkozás, és a lelki jóllét között, ami a korral egyre inkább meglátszik az arcon. Mi ezek közül a természetes és szakértő külső, azaz a bőrápolásban igyekszünk segíteni a hozzánk fordulóknak. 

Ivett: nem várhatjuk el a bőrünktől, hogy tökéletes legyen, ha nem teszünk érte. Fontos a hidratáltság, a napi vízbevitel. Ha belsőleg is megtettük, ami tőlünk telik, joggal várjuk az arckrémtől a ránctalan, egészséges, feszes bőrt.

Mi a hitvallásotok, milyen alapelvek szerint dolgoztok?

Eszter: erre nehéz nem közhelyes választ adni. A nagy szavakat eléggé lerágták és elértéktelenítették már a sok ismétléssel. Az egyik a „Nem ártani”, és a természettel összhangban lenni, aminek a része az ember is, és az ember kültakarója, a bőre.

Mi a bőrnek szeretnénk valami jót adni, ami táplálja. Mindezt pedig a lehető legnagyobb mértékben egyénre szabva, azért is készítünk egyéni arckrémeket, és ezt fejezi ki a jelmondatunk is: „Vigyázz magadra, csak egy van belőled” 

Ivett: szeretnénk, ha minden vásárlónk elégedett lenne. Mindig minden felmerülő problémát megoldunk. Fontos nekünk, hogy mindenki a megfelelő krémet használja. Még nem volt olyan, hogy ne oldottuk volna meg az ilyen helyzeteket.

Honnan szerzitek be az alapanyagokat a natúrkozmetikumokhoz, hogyan zajlanak a gyártási folyamatok?

Eszter: előnyben részesítjük a hazai alapanyagokat és a hazai cégeket, igyekszünk tőlük vásárolni. Nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi és bio termékekre, különösen az illóolajok terén. A gyártási folyamatot én szeretem inkább készítésnek nevezni, mert kézzel készülnek a kencék, kézzel adagoljuk a tégelyekbe, és kézzel ragasztjuk fel a címkéket is. 

Mi inspirál titeket egy-egy új termék kifejlesztésekor?

Eszter: egyrészt figyelembe vesszük, hogy milyen kérések érkeznek hozzánk a vásárlóinktól, másrészt kicsit bevonódunk az aktuális divatokba is, de ezt igyekszünk ésszel kezelni, és sohasem a természetesség, a hazai alapanyagok, vagy a hatékonyság rovására. Persze olyan is gyakran előfordul, hogy valaki konkrét problémájára sikerül annyira hatásos egyéni megoldást kitalálnunk, hogy végül „termék” lesz belőle.

Ivett: a jelenlegi trendek kiemelik a konkrét hatóanyagokat, sőt azzal a névvel árulják a termékeket. Nálunk sok hatóanyag a kezdetektől jelen van a termékeinkben. Például a C-vitamin az AntiAge30+ hatóanyagunkban van, és volt is.

Olykor az is fontos, hogy a hatóanyag melyik fajtája van a termékben, mivel lehet olyan formája is, ami fel sem tud szívódni.

Tapasztalataitok szerint mire érdemes figyelnünk, hogy a hideg hónapokban is ragyogó maradhasson a bőrünk?

Eszter: a szokásos, megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett, érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a védelemre. A kicsit testesebb krémek, ápoló balzsamok remek szolgálatot tesznek arcon és testen is. Ezenkívül érdemes az esti rutint felturbózni 1-2 jó szérummal, boosterrel. 

Ivett: én az olajokat, olajszérumokat szeretem használni, az én bőröm imádja őket. Sokaknak idegen ez a fajta arcápolás, pedig jóval több hasznos anyagot tartalmaznak, főleg virágvizes tonizálással együtt.

Hogyan érint titeket a jelenlegi helyzet, a növekvő energiaárak és az infláció?

Ivett: természetesen ránk is negatív hatással van a jelenlegi helyzet. Minket is érint, ahogyan a korábban elszabadult árfolyamok is a forint-euró vonatkozásában. Mi már akkor elkezdtünk felkészülni rá, hogy a piac változása kiszámíthatatlan lesz a jövőben. A költségeink nőnek, azonban ez egyelőre szerencsére nem drasztikus számunkra.

Mely eddig kapott visszajelzésekre emlékeztek vissza a legszívesebben?

Eszter: számomra minden egyes pozitív visszajelzés óriási öröm, melegséggel tölt el. Ezek közül azok az esetek, amikor valamilyen konkrét bőrproblémán sikerül segíteni, igazán felemelőek. Az egyik legkedvesebb emlékem egy pár hónapos kisfiú története, akinek az arca, az ajkai környéke csúnyán ekcémás volt, és zavarta is őt, irritált volt, viszketett. Ezt az Extra tápláló krémünk gyönyörűen rendbe tette, még fotót is kaptunk, hogy ilyen volt, ilyen lett. Csodás, felemelő érzés volt! 

Ivett: én egy olyan ügyfelünket emelném ki, akinek nagyon problémás bőrrel kell élnie. Személyesen neki literes kiszerelésben biztosítjuk a bevált termékeket, így mindenkinek jó, hiszen segítünk a termékeinkkel a komfortosabb életvitelhez. Környezetbarátok vagyunk a nagyobb csomagolással, és a költségek is alacsonyabbak így, ami kedvezőbb árat eredményez. Összességében mindenkinek jó, mert segíthetünk valakinek és ezt még pénztárcabarát módon is tesszük. 

Milyen jövőbeli terveitek vannak?

Eszter: szeretnénk még 1-2 új kencét a szemkörnyék ápolására, talán valami gélt, de még formálódik, hogy milyen is legyen. Szóba került valamilyen új szérum is, mert egyszerűen imádom használni őket. Más irányú tervünk, hogy kilépjünk más országok piacaira is, hogy külföldön is kipróbálhassák az Eszterkrémek hatását.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást