Mindent a Candidáról

Mindent a Candidáról

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mindent a Candidáról

Candida albicans – ettől a két szótól minden nő retteg, még akkor is ha nem tudja mit is jelent pontosan.

Azok számára, akik nem tudnák, a Candida egy olyan organizmus, amely szisztémás fertőzéseket okoz.

Aki már szenvedett ettől a betegségtől tudja jól mit jelent: viszkető, égető érzés, megdagadás, bepiszkoló folyás, és általános rossz közérzet főleg az alsó részeken. Ez nem egy olyan dolog, mellyel kérkedsz a barátaid előtt, miközben szenvedsz tőle, mint a másnaposságtól. Egy ilyen fertőzéstől az ember minél hamarabb, minél nagyobb csendben meg akar szabadulni. Szerencsére, ma már ez lehetséges, sőt ha az ember már tudja mivel van dolga, az orvoshoz sem kell elmennie, mert tudja mitől szenved.

A Candida kialakulása

A Candida már rég óta ismert. Számos tévhit született arról hogyan kapod el és hogyan tudsz megszabadulni tőle. A kenyér vagy az élesztős italok, mint a sör nem okoz élesztős fertőzést, és az állapotod sem romlik tőle még jobban. Az az élesztő, amelyik emésztőrendszeredbe kerül, nem jut be a reproduktív rendszerbe, ahol a Candida albicans problémát okoz. A kenyérben, a sörben és egyéb élelmiszerekben még csak nem is ugyanaz az organizmus található meg.

A fertőzés általában a test természetes immunrendszerének védekezése következtében alakul ki, vagy akkor, ha a hüvelyi csatorna pH egyensúlya felborul. Ez történhet egy betegség következtében is, amely megviselte az immunrendszert, vagy egyszerűen a túl sok zuhanyozás, esetleg a szappan túlzott használata okozza. Egy fertőzött személlyel folytatott szexuális kapcsolat vagy védekezés nélküli együttlét is okozhat fertőzést.

A Candida élesztő, mely kis mennyiségben megtalálható minden nőben, azonnal kihasználja az olyan környezetet, ahol valami nincs rendben. Éppen ezért nincs okunk szégyenkezni.

A Candida kezelése

A Candida kezeléséhez ne vesztegesd az idődet házi főzetekre vagy csináld-magad kúrákra. Az alap esetekre vény nélkül is kapható kezelések nem túl drágák, de igen hatékonyak. A kezelések általában 7, 5 vagy 3 napig tartanak. Ez kellemetlen krémek és kúpok használatát jelenti, de egy hét alatt meggyógyulsz.

Ha azonban tüneteid most nem olyanok, mint az előző esetben, vagy a kezelés nem hat feltétlenül keresd fel orvosod. Lehet, hogy egy makacs Candidáról van szó, de megtörténhet, hogy más betegség lappang a háttérben. Bármi is legyen a helyzet, ne ücsörögj és várd, hogy elmúlik! Legyen szó egy komplikált Candida fertőzésről vagy valami súlyosabbról, minél hamarabb elmúlik, annál jobb!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!