Nem minden szemét, ami annak látszik

Nem minden szemét, ami annak látszik

Címlap / Otthon / Hobbi / Nem minden szemét, ami annak látszik

Sajnos, sok dolgot egyszerűen kihajítunk, pedig nem kellene. A szemét jó része nem csak hogy újra felhasználható, hanem egy kis kreativitással még pénzt is meg tudunk takarítani.

Nejlonzacskó

Ezzel a hasznos kis eszközzel az a baj, hogy túl sok van belőle, így nem kell újra és újra felhasználnunk. Mindenki elveszi, hazaviszi, majd ha nem kell, akkor kidobja, és csupán 5-6 ezer év, és már le is bomlik.
Az elhasználódott zacskókból azonban egy kis ügyességgel és némi horgolás-tudással remek lábtörlőt lehet készíteni. Igaz, előbb-utóbb így is a szemétbe kerül, de legalább nem tonnaszámra.

Pólók

A rengeteg kinőtt, elnyúlt, elszakadt és kifakult pólót sem kell a kukába hajítani. Azon túl, hogy remek rongy válik belőlük, még akár szőnyegnek is jók. Hiszen ezért is hívják rongyszőnyegnek.
Vágjuk csíkokra, majd egy strapabíró fonál segítségével erősítsük össze őket. Először a rongydarab felett, majd a következő alatt, míg a végére nem érünk. Ott rögzítsük, majd élvezzük az új szőnyegünket.

Cd

Sajnos ez az adathordozó is beadja a kulcsot egy idő után, és a szemétben végzi. Pedig milyen szépen csillog! Épp ezért nem kell feltétlenül kihajítani, hanem használhatod akár poháralátétnek, vagy madárijesztőnek a kertben a varjak elriasztására.
De ha kreatívabb vagy, akkor tehetsz bele egy kisebb óraszerkezetet és egy igazán egyedi ketyegőre tehetsz szert.

Evőeszközök

Bár nem tartoznak éppen a sokszor cserélődő eszközök közé, de előfordul, hogy élesekké válnak (mármint a kanalak, vagy a villák) és megsértik a nyelvünket, vagy éppen jellegzetesen édeskés ízük lesz.
Ekkor azonban fantasztikus ruhaakasztó válik belőlük, csak meg kell hajlítani őket, és a falra szerelni. Akkor is tökéletesek, ha kulcsokat tárolunk rajtuk, villák esetében pedig a fogak alkalmasak a levelek megtartására, vagy a befizetendő csekkek szem előtt tartására is.

Flakon

A jó öreg pet-palack, ami erősen szennyező, bár már szelektíven is gyűjtjük, azért nem árt, ha tudunk egy-két egyéb lehetőséget is. Ezek között előkelő helyen szerepel a madáretető. Erre egy pet-palack kifejezetten tökéletes, és így életeket is menthet.
Ezenkívül egy kis vagdosással remek frissentartó lesz belőle. A palackot a nyakánál vágjuk félbe. Fogjuk egy kibontott mákos zacskót, vagy bármilyen másik zacskós terméket. A kibontott tartó száját húzzuk át a flakon nyakán, és hajtsuk vissza a szájánál. Ezután tekerjük rá a kupakot, és már kész is. Használni is egyszerűbb, és frissen is tart.

Italosüveg

Sajnos sok üveg nem váltható vissza, és ezért a kukában végzi. Bár szelektíven gyűjthető, de az újrahasznosítása nagyon drága és környezetszennyező, így inkább keressünk neki valamilyen funkciót a házban.
Remek váza válik belőle, ha leáztatjuk a címkét, és mi magunk kidíszítjük az oldalát. De akkor is remek, ha egy gyertyát tűzünk bele. Ezzel megidézhetjük a kockásterítős, hangulatos éttermek világát.

Bőrönd

Egy elhasználódott bőröndből sem kell feltétlenül szemetet csinálni. Remek megoldás, ha összecsukod, akár össze is ragasztod, és egy szép árnyalatú, tartós festékkel átkened. Ha puha az oldala, akkor kapjon egy vékony réteg farostlemezt, az alja pedig 4 lábat. Ezzel a módszerrel van egy egyedi kisasztalunk.
 Ha kinyitjuk, és nagy párnával kitömjük, majd 4 lábat teszünk rá, akkor a kis kedvencünk – legyen akár cica, akár kutya – kitörő lelkesedéssel veszi majd birtokba az új fekhelyét.
Nem minden szemét, ami annak látszik. Mielőtt kihajítanád a dolgokat, érdemes megnézni, hogy valóban használhatatlanok-e, hiszen rengeteget spórolhatsz a segítségükkel.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!