Milyen színű a bőröd? A legjobb hozzá illő vörös körömárnyalatok

Milyen színű a bőröd? A legjobb hozzá illő vörös körömárnyalatok

Címlap / Stílus / Test / Milyen színű a bőröd? A legjobb hozzá illő vörös körömárnyalatok

Nem gondolná az ember, de a körömlakkok közül sem minden árnyalat áll jól mindenkinek – a vörös például pontosan olyan szín, amit érdemes lehet bőrszínhez kötni. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen az alapszíne a bőrödnek, ahogy a vörös rúzsnál, úgy a körömlakknál is meg lehet állapítani, melyik árnyalat mihez passzol a legjobban.

A sápadt bőrhöz

Ha sápadt a bőröd, az a legfontosabb, hogy kékes színezetű pirosat válassz magadnak, mivel a bőröd alapárnyalata is hidegebb.

Ez azt a klasszikus, nem túl világos, nem túl sötét, bíborpiros árnyalatot jelenti, ami épp annyira kontrasztos a sápadt bőrrel, hogy elegáns, tiszta maradjon tőle a kezed.

Ha sötétebbet szeretnél, a cseresznyepirosat vagy a mély málnaszínt válaszd, a lényeg az, hogy ne menj el a melegebb árnyalatok felé.

A korallszín például kifejezetten kiemeli, hogy sápadt vagy, de nem a jó értelemben: még tovább sápaszthatja a kezeidet, és az arcodat is, ha a szín a közelébe kerül.

 

Közepesen barna

Ha ahhoz a szerencsés csoporthoz tartozol, akiknek egész évben viszonylag barna a bőrük, mintha néhány napot egy karibi szigeten sütkéreztek volna, esetleg képes vagy ízlésesen használni az önbarnítót, vagy értelmes mennyiségben járni a szoláriumba, akkor ebbe a közepesen barna kategóriába esel.

Olyan a bőröd, mintha egy koranyári nyaralásból jönnél vissza, csak egész évben.

A meleg alaptónusod miatt jól állnak az élénkebb, korallos és rózsaszínes pirosak is, mert nem sápasztanak.

Egész nyugodtan választhatsz a csillogó vörösökből is, neked jól áll egy kis csillám az ujjaid végén.

 

Sárgás alaptónusú bőr

Ha a bőrödnek van egy sárgás alaptónusa, és egész évben viszonylag bronzos a bőröd, van egy jó hírünk: nagyon jól mutatnak a körmeiden a klasszikus piros színek, méghozzá az élénkebb fajtából.

Akár paradicsompiros árnyalatot is választhatsz, de a sötétebbek közül jól mutat rajtad a kicsit narancsosabb árnyalat is.

 

Sötét bőr

A sötét bőrhöz a bordó színek illenek a leginkább, de annak bármilyen árnyalata: a burgundi például úgy ad dimenziót a bőrszínednek, hogy feltűnő, elegáns a körmödön, de nem hivalkodó vagy feltűnő.

Ha mégis egy kicsit az extrémebb oldalt fognád meg, akkor a lilás árnyalatok állnak a legjobban neked.

 

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!