Párkapcsolat / Szerelem

Milyen pózban alszotok? Ezt árulja el a párkapcsolatotokról

Milyen pózban alszotok? Ezt árulja el a párkapcsolatotokról

Megfigyelted már, milyen helyzetben alszotok el a pároddal? Megtalálni a kényelmet és egyúttal kifejezi a kötődést nem könnyű dolog, de idővel általában kialakul egy megszokott alvópóz. Összefonódva vagy egymástól elkülönülve fekszetek le? Ezt árulja el kettőtök viszonyáról!

Kiskifli-nagykifli

Klasszikus, romantikus pozíció, amikor úgy alszotok, hogy összegömbölyödtök: a párod van mögötted és hátulról átölel. Egyértelműen bizalmat fejez ki és azt jelenti, a párod megóv téged és vigyáz rád.

A szeretet és a kötődés jele ez, nagyon jellemző ez az alvópóz a kapcsolatok első szakaszában.

Létezik a kiskifli-nagykiflinek egy lazább változata is, amikor ugyanezt a pózt veszitek fel, de nem simultok szorosan egymáshoz.

Ennek nincs különösebb jelentősége, ez többnyire később jelentkezik a párkapcsolatokban, amikor próbáltok egy kicsit kényelmesebb pozíciót felvenni az alváshoz.

Fordított kiskifli-nagykifli

A fordított kiskifli-nagykifli póz azt jelenti, hogy nem a párod, hanem te magad vagy a „nagykifli”.

Természetesen ennek is megvan a pozitív jelentése, kötődsz hozzá, védelmezed őt és él benned az anyai ösztön.

Néha kényelmes is, hiszen egy idő után muszáj megfordulni és olyankor te kerülsz a párod mögé.

Ha azonban túl gyakran alszotok ebben a pózban és este is így alszotok el a legtöbbször, akkor az jelentheti azt is, hogy te sokkal jobban kötődsz a párodhoz, mint ő hozzád, és az is előfordulhat, hogy túlságosan is birtokolni akarod őt és szeretnéd magadhoz láncolni.

Összefonódva

Igazán extrém és viszonylag ritka alvópóz, amikor egymással szemben, egymást átölelve alszotok.

Ennek talán az az elsődleges oka, hogy bármennyire romantikusnak tűnik, nem túl kényelmes helyzet. Kezeiteket, lábaitokat amennyire csak lehet, összefonjátok, arcotokat pedig közel toljátok egymáshoz.

Általában a kapcsolat legelején, a legszenvedélyesebb időszakban szokott ez működni, de hosszú távon többnyire leszoknak róla a párok.

Hátatokat összeérintve

Bár első ránézésre úgy tűnhet, semmi romantikus nincs abban, ha egymásnak háttal, a fallal szemben alszotok el, mégis ki tudjátok így is mutatni a szereteteket és a kötődéseteket: ha a hátatokat összeérintitek.

Így érzitek, hogy ott alszik mellettetek a másik, megvan az intimitás, melegség, biztonságérzet jár át benneteket elalváskor is.

Ez egy igazán kényelmes póz, jókat tudtok aludni, mégis sokkal másabb, mintha csak egyedül feküdnétek az ágyban: tudjátok, hogy ott van mellettetek a másik, aki szeret benneteket.

Alvás a párod mellkasán

Különösen az újdonsült pároknál vagy az újra egymásba gabalyodó szerelmeseknél jellemző az az alvópóz, amelynél a férfi a hátán fekszik, a nő pedig a mellkasán nyugtatja a fejét.

A férfi a háton fekvéssel a magabiztosságát fejezi ki, ahogyan pedig a nőt magához húzza és megöleli, a védelmezést és gondoskodást sugallja.

Bár talán nem túl kényelmes, igazán idilli helyzet ez, amely bizalmat és erős kötődést fejez ki.

Az ágyat kisajátítva

Sajnos nem túl sok jót sejtet a kapcsolat jövője szempontjából, ha úgy alszotok el, hogy az egyikőtök rendszerint szinte kisajátítja az ágyat.

Nem csak hogy egymástól elkülönültök, de a párod kinyújtott kezeitől gyakorlatilag alig férsz el az ágyon? Esetleg inkább rád jellemző?

Az a fél, aki ennyire kisajátítja magának az ágyat, a párkapcsolatban is az uralkodó szerepét játssza és a másiknak csak másodlagos szerep jut.

Az önzőség és dominancia jele ez, mindenképp párkapcsolati egyenlőtlenséget jelent.

Elkülönülve

Ha rendszerint egymástól elkülönülve alszotok el, azt jelenti, mindketten független egyéniségek vagytok és vágytok a személyes térre.

Bármilyen ridegnek is tűnik ez, a párok igen nagy része választja ezt a kényelmes pozíciót.

Jobbik eset, ha elkülönülve, de nem egymásnak hátat fordítva, hanem egymással szemben alszotok el, ez ugyanis azt jelenti, amellett, hogy vágytok egy kis függetlenségre, nagyon is kötődtök egymáshoz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást