Milyen nevelési elvet követtek szüleid? Így hatott rád 

Milyen nevelési elvet követtek szüleid? Így hatott rád 

Címlap / Életmód / Család / Milyen nevelési elvet követtek szüleid? Így hatott rád 

0%

Ha gyerekként megharagudtál a szüleidre, mit csináltál?

Ha visszagondolsz, milyennek jellemeznéd a szüleiddel való kapcsolatodat, az ő nevelési elveiket?

Milyen érzések voltak jellemzőek gyerekkorodra?

Melyik állítás passzol leginkább a szüleidre?

Ami biztosan hiányzott a gyerekkorodból:

Mi történt, ha „valami rosszat” csináltál?

Most, felnőttként, mit tapasztalsz a kapcsolataidban?

Milyen nevelési elvet követtek szüleid? Így hatott rád
Szigor és merevség

Minden gyermekkori tapasztalat egyedi és természetesen a háttérben mélyebb összefüggések és érzelmek állhatnak, melyeket gyakran csak terapeuta segítségével lehet a felszínre hozni. Azonban válaszaid alapján úgy tűnik, hogy szüleid nagyon szigorúak és merevek voltak, ami valószínűleg komoly hatást gyakorolt az érzelmi fejlődésedre és döntéshozatali képességeidre. Ez a jelenben azt jelenti, hogy hajlamos lehetsz érzéseid titkolására, azok nehézkes kezelésére, szorongást érzel döntéshozatali helyzetben és lehet, hogy perfekcionista vagy.
Kevés támogatás és figyelem

Minden gyermekkori tapasztalat egyedi és természetesen a háttérben mélyebb összefüggések és érzelmek állhatnak, melyeket gyakran csak terapeuta segítségével lehet a felszínre hozni. Azonban válaszaid alapján úgy tűnik, hogy szüleid nem voltak túlzottan szigorúak, de nem is nyújtottak kellő támogatást és figyelmet, pedig ezeket igényelted volna. Ez a jelenben negatív hatással lehet a határaid szabására és a boldogságérzetedre.
Következetlenség

Minden gyermekkori tapasztalat egyedi és természetesen a háttérben mélyebb összefüggések és érzelmek állhatnak, melyeket gyakran csak terapeuta segítségével lehet a felszínre hozni. Azonban válaszaid alapján úgy tűnik, hogy kevésbé ismerted jól a szüleidet, aminek a hátterében az ő kiszámíthatatlan és következetlen nevelési elveik állnak. Ez aktuálisan megnyilvánulhat abban, hogy egyedül érzed magadat a kapcsolataidban és nehezen nyílsz meg mások előtt, még nehezebben bízol meg bennük.
Kommunikáció és jó kapcsolat

Minden gyermekkori tapasztalat egyedi és természetesen a háttérben mélyebb összefüggések és érzelmek állhatnak, melyeket gyakran csak terapeuta segítségével lehet a felszínre hozni. Azonban válaszaid alapján úgy tűnik, hogy a szerencsés mázlisták közé tartozol, mert mindenki által vágyott szülői kapcsolatokról számolhatsz be. Alapvető volt a nyitott kommunikáció és a biztonságos kapcsolat dominált, határok és megfelelő keretek mellett, ez pedig segít, hogy felnőttkorodban is egyenrangú, boldog kapcsolatokat alakíts ki.

Oszd meg az eredményed:

Segítségre van szükséged?

  • Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) a 116-123-as telefonszámon érhető el a nap 24 órájában. A 06 80 810-600-as számon pedig péntek 19 óra és szerda 13 óra között lehet segítséget kérni, emellett Skype-on minden hétköznap 17 óra és éjfél között elérhetőek a LESZ munkatársai.
  • Az Ökumenikus Segélyszervezet oldalán is lehetőség van online üzenetküldés formájában, anonim módon segítséget kérni.
  • NANE Egyesület a bántalmazott gyerekeknek és nőknek nyújt segítséget, a 06-80-505-101-es telefonszámon, amely teljesen anonim módon, ingyenesen hívható hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 18-22 óra között, szerdán pedig 12 és 14 óra között. Szerdánként chatsegély is elérhető az egyesületnél 16-18 óra között.

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!