Egy mikróból kikaparni a szennyeződéseket az egyik leggyűlöltebb munka, és legalább ennyire nehéz is. Így sokkal célratörőbb, ha az ember már alapvetően tisztán tartja – ennek ellenére mindkettőhöz adunk most tippeket.
A mikrohullámú sütő jellemzően nem a kedvenc konyhai felszerelése az embernek akkor, ha nem tudja tisztán tartani. Kisuvickolni a sok rászáradt ételmaradékot minden, csak nem egyszerű. Így ezt a cikket is azzal érdemes kezdeni, hogy mit tegyél, ha tisztán szeretnéd tartani az eszközt: egész egyszerűen mindig használd a fedelet!
Szerencsére a legtöbb mikróhoz adnak vásárlásnál műanyag fedelet, de ha te nem kaptál, vagy már azt sem tudod, hol van, mindenképp szerezz be egyet – ez ugyanis rendkívül sok bosszúságtól meg tud kímélni. Sok olyan étel van, amiről nem is gondolnád, hogy pukkan, durran, robban a hő hatására.
Olyanok is, amiket aztán nagyon nehéz levakarni az eszköz belsejéről.
Ha a megfelelő előkészületek megvannak, és mégis koszos lesz a mikród, akkor sem érdemes elkezdeni sikálni. Az alábbi tippekkel gyorsabban és könnyebben kitisztíthatod.