Ez a legjobb módszer a mikró tisztítására – Csillogó végeredmény!

Ez a legjobb módszer a mikró tisztítására – Csillogó végeredmény!

Címlap / Otthon / Háztartás / Ez a legjobb módszer a mikró tisztítására – Csillogó végeredmény!

A mikrohullámú sütő jellemzően nem a kedvenc konyhai felszerelése az embernek akkor, ha nem tudja tisztán tartani. Kisuvickolni a sok rászáradt ételmaradékot minden, csak nem egyszerű. Így ezt a cikket is azzal érdemes kezdeni, hogy mit tegyél, ha tisztán szeretnéd tartani az eszközt: egész egyszerűen mindig használd a fedelet!

Szerencsére a legtöbb mikróhoz adnak vásárlásnál műanyag fedelet, de ha te nem kaptál, vagy már azt sem tudod, hol van, mindenképp szerezz be egyet – ez ugyanis rendkívül sok bosszúságtól meg tud kímélni. Sok olyan étel van, amiről nem is gondolnád, hogy pukkan, durran, robban a hő hatására.

Olyanok is, amiket aztán nagyon nehéz levakarni az eszköz belsejéről.

Ha a megfelelő előkészületek megvannak, és mégis koszos lesz a mikród, akkor sem érdemes elkezdeni sikálni. Az alábbi tippekkel gyorsabban és könnyebben kitisztíthatod.

A citromos módszer

Tölts meg egy tálat meleg vízzel, majd vágj bele citromgerezdeket! Kezdd el melegíteni a vizet a mikróban, egészen addig, amíg fel nem forr, ez valahol 3-5 perc között lesz. Hagyd, hogy a gőz tegye a dolgát, ne nyisd ki az eszköz ajtaját legalább öt percig! Ha nem forr fel ilyen hamar a víz, vagy nem enged elég gőzt, akkor melegítsd még egy kicsit, majd ha feláztak a szennyeződések, egy papírtörlővel vagy ruhadarabbal töröld végig a mikró belső felét.

Mikró tisztítása citrommal
AndreyPopov/istockphoto.com

Ecet a nagyon makacs szennyeződésekre

Ha olyan szennyeződést találsz a mikródban, ami nem akar lejönni, esetleg olyan zsíros, hogy nem tudod megszabadítani tőle az eszközt, bárhogy próbálkozol, fújj ecetet a belsejére, és hagyd, hogy kifejtse a hatását legalább tíz percen keresztül! Ezután garantáltan le tudod törölni még a legmakacsabb szennyeződést is egy egyszerű papírtörlővel, vagy direkt erre való konyharuhával.

Mikró tisztítása ecettel
ekramar/depositphotos.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást