Párkapcsolat / Szerelem / Szex

5 ok, miért ne szexelj olyankor, amikor nincs hozzá kedved!

5 ok, miért ne szexelj olyankor, amikor nincs hozzá kedved!

A szeretet és a félelem talán a két legnagyobb motiváló erő. Főleg az ágyban. Szeretjük a partnerünket, ezért értelemszerűen szeretnénk neki örömet okozni, így sajnos beleszaladhatunk abba a hibába, hogy fájó fejjel, betegen, hullafáradtan és kedvtelenül is, de ágyba bújunk vele. A másik ilyen „ösztönző” erő a pedig a félelem. Nem szeretnénk, hogy ránk unjon, megcsaljon, elhagyjon.

Csakhogy minden olyan alkalom, amikor szexelsz, pedig nincs hozzá kedved, kivágsz egy darabkát a lelkedből.

A szeretkezés csak akkor működhet és lehet igazán kellemes élmény mindkét fél számára, ha mindketten akarják, illetve megvan közöttük az adok-kapok. A jó szex lélekemelő hatással bír és még a kapcsolatot is szorosabbá fűzi. Emiatt nagyon rossz ötlet, hogy olyankor is lefekszel a pároddal, amikor az érintését hátad közepére sem kívánod. Nem is hinnéd, mennyit árthatsz vele magadnak, de még a kapcsolatodnak is. Ezért ismertetjük veled az okokat, hátha utána kétszer is meggondolod, miért ne akarj így örömet szerezni vagy ellátni a „kötelességedet”. Ugyanis nyugodtan megteheted, hogy nemet mondasz és neki ezt tiszteletben is kell tartania!

Felérhet egy nemi erőszakkal

Nem vicc. Gondolj csak bele, erőt kell venned magadon, hogy olyat tegyél, amihez nincs kedved. Nagyon nincs.

Ez már felér egy önmegerőszakolással. Ehhez még hozzájön a társad, akit nem kívánsz, akihez semmi kedved. Majdhogynem olyan, mintha idegen lenne.

Talán a tested ellen nem követtek el így erőszakot, mert nem okoz fájdalmat, de a lelked ellen annál inkább.

Ne lepődj meg, ha utána egyre gyakrabban érzed magad kihasználva, üresnek vagy éppenséggel úgy, mint akit megerőszakoltak.

Megundorodhatsz a párodtól

Ha túl sokszor szeretkezel úgy a pároddal, hogy nincs hozzá affinitásod, egy idő után nemhogy kívánni nem fogod őt, de meg is undorodhatsz tőle. Tudat alatt ellenséges érzelmeket táplálhatsz iránta.

Arra gondolsz, „nem igaz, hogy nem veszi észre, hogy nincs hozzá kedved” (holott a te dolgod lenne erről értesíteni) és hogy „miért akar folyton szexelni”.

Kellemetlen, megalázó helyzetbe hoz téged. Utálni fogod, hogy el kell látnod a „kötelezettségedet”, mert ez a nő „dolga”.

Akár a kapcsolat végét is jelentheti

Emily Thomas, a Ryerson Egyetem klinikai pszichológia doktora is rávilágított arra a Globalnews-nak adott interjújában, hogy mérgező lehet a kapcsolatra nézve, ha a nő kötelességből, félelemből vagy kedvességből szeretkezik úgy, hogy nem vágyik rá.

Ha így szeretné elkerülni, hogy a párja megsértődjön, megharagudjon vagy összevesszen vele a kapcsolat végét is jelentheti.

Nemcsak azért, mert megundorodik tőle, hanem egy idő után önmagától is és a kedvesét fogja ezért hibáztatni.

A rossz szex lazán véget vethet a párkapcsolatnak, különösképp akkor, ha meg sem próbálsz őszinte lenni a szerelmeddel.

Lelki bajokat okozhat

Bizonyára te is tudod, hogy nem mindig a testünkkel van a baj. Néha a tünetek, amiket produkál, a lelkünkből származó üzenetek.

Éppen ezért, ha gyakran csinálod olyankor a partnereddel, mikor nincs hozzá hangulatod, egy idő után a lelked meg fogja elégelni és vészjelzéseket adhat le a testeden keresztül.

Nemi bajok jelenhetnek meg, fájdalmassá válhat az együttlét (pláne, ha tényleg nem jöttél lázba és emiatt nem vagy elég nedves) vagy hirtelen hányinger, fejfájás foghat el az aktus előtt, annyira ágál a lelked a közösülés ellen.

Depresszióhoz vezethet

Ha már eleve depressziós vagy akkor a kényszer szex olaj lesz a tűzre. De ha csak simán nem érzel rá késztetést, mégis rendszeresen belemész, idővel nagyon is elérheted, hogy depressziós legyél.

A párodat ellenségként kezelheted, mert úgy gondolod, hogy szexuális tárgynak tart.

Ugyanakkor megharagudhatsz magadra is, amiért nem tudsz nemet mondani és a sokat emlegetett önerőszak is elősegítheti a depresszió kialakulását.

Ez odáig fajulhat, hogy egyes nők pedig hibáztatni kezdik magukat. Azt hiszik, biztos betegek vagy gond van velük és ezért nem kívánják az együttlétet. Illetve olyanok is akadnak, akik inkább belemennek, mert különben önzőnek és rossz barátnőnek, feleségnek érzik magukat. Innentől kezdve már csak egy karnyújtásnyira van a depresszió.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást