Miért olyan szörnyű szakítani? Ezek a körülmények minden elválást alaposan megnehezítenek

Miért olyan szörnyű szakítani? Ezek a körülmények minden elválást alaposan megnehezítenek

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért olyan szörnyű szakítani? Ezek a körülmények minden elválást alaposan megnehezítenek

Szakítani sosem könnyű. Akkor sem, ha tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy ez a legjobb döntés hosszútávon. De miért ilyen bonyolult ez az egész? Miért nem lehet könnyen és akár boldogan lezárni egy kapcsolatot, főleg, ha már mindketten ezt szeretnétek?

Mert inkább a jóra emlékeztek

A kapcsolatokban történnek jó és rossz dolgok egyaránt, de amíg csak a nagy lépés megtételére készülsz, inkább a rosszak jutnak eszedbe. Mintegy próbálod magadat rábeszélni a szakításra, érveket hozol fel azért, miért ez a helyes döntés.

Ezzel szemben, amikor ki kell mondanod a végszót, valahogy a fejedbe tódulna a boldog emlékek. A sok nevetés, a jól működő szokások, az örömteli programok, pillanatok, egyszóval azok a dolgok, amikre később is szívesen emlékszel majd. Ezek egyeseknél annyira elemi erővel törnek felszínre, hogy nem is mindenki képes a tervezett alkalommal szakítani – inkább ad még egy esélyt a dolognak. Persze, csak ritkán működik hosszútávon az elodázás, de a lényeg az, hogy az örömteli emlékek garantáltan megnehezítik az elválást.

Mert el kell engedned egy jövőképet

Ha valakivel összejöttél, akkor jó eséllyel azért építettétek közösen a jövőtöket, mert együtt terveztétek az életeteket. Nos, amikor eljön a szakítás ideje, akkor nem csak egymástól vesztek búcsút, hanem a közös jövőtől is. Mindent újra kell programoznotok, a napirendetektől kezdve, egészen a jóval nagyobb volumenű tervekig. Nyilván egyáltalán nem egyszerű sőt, kifejezetten ijesztő egyedül odaállni a nagybetűs élet elé, miközben idáig volt veled valaki.

Nem könnyű valakihez alkalmazkodni sem, vagy éppen kompromisszumokat vállalni a kapcsolat érdekében, de a szakítás során derül ki, mennyivel könnyebb, ha van veled valaki. Ha nem kell minden egyes problémát egyedül megoldanod, hanem ott van a szerelmed, aki – ha mást nem is – támaszt mindig nyújthat.

Mert óriási a váltás

Különösen akkor igaz ez, ha sok időt töltöttetek együtt, nem pedig csak néhány hetet jártatok, azt is úgy, ahogy. Utóbbi esetén nyilván nem hatalmas váltás számodra ismét szinglinek lenni, de ellenkező esetben kifejezetten riasztó tud lenni az egyedüllét. Nincs is ebben semmi különleges, hiszen fordítva is működik a dolog: sok szingli érzi azt, hogy bár kapcsolatra vágyik, maga a tény, hogy kapcsolatban él, rendkívül riasztónak hat.

Ami biztos, hogy a szakítás után új élethelyzetek, körülmények várnak, amiket meg kell szoknod, és amikkel meg kell barátkoznod. Egész biztos, hogy megoldod a felmerülő gondokat, de mint minden újdonság, ez is ijesztően tud hatni rád. Pont úgy, ahogy egy új munkahely, egy új iskola, vagy csak egy új albérlet: meg kell szokni a változásokat.

 

Mert azon agyalsz, mit veszítettél

A szakítás során nem csak sok nehézséggel és bonyolult érzelemmel kell szembesülnöd, hanem azzal is, hogy megint elvesztegetted az idődet. Persze, ez így önmagában nem feltétlenül igaz, hiszen minden kapcsolatból tanul valamit az ember, most mégis azon agyalsz, hogy mennyi mindent szalasztottál el.

Egy csomó helyes pasit, akik között talán ott lett volna az igazi. Rengeteg felhőtlenül átmulatott éjszakát a csajokkal, akikkel pont a kapcsolatod miatt távolodtál el egy kicsit. És ezek még csak az általános problémák! Egyesek jóval többről mondanak le a kapcsolatuk érdekében, pl. egy jól jövedelmező munkalehetőségről, tanulmányokról, vagy éppen költözésről. Ugyan a legtöbb esetben nem késő újrakezdeni, most biztos azt érzed, minden jó lehetőséget elszalasztottál.

 

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!