Miért nem kérte még meg a kezed?

Miért nem kérte még meg a kezed?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért nem kérte még meg a kezed?

Azt hiszed a férfiak azért nem kérik meg a nő kezét, mert félnek elkötelezni magukat? Ebben ne légy olyan biztos.

Olvasd el cikkünket, hogy megtudd mi a valós oka, hogy még nem tette fel a kérdést.

1. A szülei házassága nem működött

Szüleink kapcsolata az első találkozásunk a házasság érveivel és ellenérveivel, tehát ha kedvesed szülei csak az ügyvéden keresztül kommunikáltak, nem vágyik a boldogító igenre.

Nagyon sok srác szüleinek kapcsolata méreggel teli volt, ezért a házasság gondolata felidézi bennük azt a fájdalmat, amit szüleik válásakor éreztek. Emiatt, amikor kapcsolatuk elérkezik a lánykérés pontjához, inkább szakítanak.

2. A karrierjére koncentrál

Sok férfi ugyanolyan hangsúlyt helyez karrierjére, mint a nők a családi állapotukra, ami azt jelenti, hogy amíg nem szerez magának nevet szakmájában, addig nem fog megkérni. A férfiak szeretik elrendezni dolgaikat mielőtt megkérik szívük választottjának kezét. Szeretnek biztosak lenni karrierjük gyümölcseiben és az anyagi háttérben mielőtt nősülésre adnák fejüket.

3. Fél az unalomtól

Ahogyan te is szeretnéd élvezni egy új és ismeretlen dolog izgalmát, úgy a pasik is. A legtöbb srác rájön, hogy ha nyolcvan évet él, életének ötven, ötvenöt évét ugyanazzal a személlyel kell eltöltenie. Így ha nem próbálnak meg egy kis izgalmat belecsempészni a házasságba, az unalmassá válhat.

4. Untatják az esküvők

Nagyon sok férfi úgy gondol erre az egész esküvőiparra, mint a házasság kigúnyolására, és amint a nő rögeszméjévé válik, elegük lesz belőle. Nem túl vonzó, ha a szeretett nő kiakad a szalvéták miatt, és a férfiak többsége nem érti miért kell ekkora felhajtás az esküvő kürül. Felmerül bennük a kérdés, hogy mi a fontosabb: a gyémántok és buli vagy pedig ő?

5. Még nem készült fel az apaságra

Nagyon sok férfi még nem készült fel az apaságra, így nem meri feltenni a nagy kérdést. Sokan még abban sem biztosak, hogy akarnak-e gyereket, ezért nem is akarják elkötelezni magukat, amíg gondolataik le nem tisztulnak.

6. Még nem akarja feladni „vad” szokásait

Lehet te vagy az igazi, de néhány pasi számára nehéz feladni a lehetőséget, hogy más nőkkel is legyen. A leggyakoribb dolog, amit a férfiak az esküvőről mondanak, nem más: „Ha megnősülök, ő lesz az egyetlen és utolsó nő az életemben”.

7. Fél, hogy fel kell adnia az álmait

Néhány férfi úgy érzi, ha elkötelezi magát, lemond az álmairól, mivel a baráti körből a férfiak többsége már megházasodott, vásárolt egy házat, apa lett és elengedte saját álmait.

Ezért sokan inkább megpróbálják karrierjüket beteljesíteni, kalandokba bonyolódnak és majd utolsó percben döntést hoznak anélkül, hogy ezt bárkinek elmondanák. Úgy gondolják, ha ezt mind átélték, eljön majd az ideje a lánykérésnek is. Leghőbb vágyuk egy olyan lányt találni, aki segít nekik ezen tapasztalatok megszerzésében és nem sértődik meg, mert még nem kérték meg a kezét.

8. Nincs pénze a gyűrűre

Nagyon sok barátnő drága gyűrűre vágyik, ezért a pasik új munkát, karriert keresgélnek, mert a jelenlegi fizetésükből nem telik méregdrága gyűrűkre. Ettől a legtöbb férfi úgy érzi, a nő nem fog kitartani mellette, hiszen nincs elég pénze.

9. Fél, hogy a házasság meg fog változtatni

Természetes, hogy a srácok megijednek a házasság gondolatától, hiszen mást se hallanak, csak azt, hogy a boldogság és a szeretett nő titokzatossága megszűnik a házasság miatt a mézeshetek végére. Ez a gondolat teljesen elrettenti őket a házasság intézményétől.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást